eur:
389.73
usd:
363.95
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A szegedi Matej Gaber (b) és a német csapatban játszó Mads Mensah Larsen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe jutásért játszott Pick Szeged - Flensburg-Handewitt visszavágó mérkőzésén Szegeden 2022. április 7-én.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Kevés volt a győzelem a BL-negyeddöntőhöz a Szegednek

Egy góllal nyert a Szeged a Flensburg elleni visszavágón, de négygólos hátránnyal indult a férfi kézilabda BL-ben.

A Pick Szeged nem jutott negyeddöntőbe a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, mivel házigazdaként 36-35-re legyőzte ugyan a német Flensburgot a rájátszás első fordulójának visszavágóján, de 60-57-es összesítéssel elveszítette a párharcot.

A németek múlt szerdán 25–21-re győztek az első mérkőzésen.

Eredmény, a negyeddöntőbe jutásért, visszavágó

Pick Szeged–Flensburg-Handewitt (német) 36-35 (17-18)

lövések/gólok: 55/36, illetve 52/35

gólok hétméteresből: 3/3, illetve 5/4

kiállítások: 2, illetve 2 perc

Továbbjutott: a Flensburg, 60-57-es összesítéssel.

A hazaiak keretéből Luka Stepancic és Bánhidi Bence, a vendégektől Lasse Möller, Franz Semper és Aaron Mensing hiányzott, Magnus Röd pedig bár be volt nevezve, nem lépett pályára.

A Szeged nagyon rosszul kezdett,

öt perc után már 0-3 volt az állás.

Ezt követően tíz percig felváltva estek a gólok, ami a németek számára rendkívül kényelmes forgatókönyv volt, hiszen ekkor már megnyugtató előnyben játszhattak. A javuló védekezésükre alapozó házigazdák gyors ellenakciókkal 3-0-s sorozatot produkáltak, és egyenlítettek. Miután a Flensburg megint ellépett kettővel, Juan Carlos Pastor szegedi vezetőedző időt kért, a kapuba pedig Mirko Alilovic helyett Mikler Rolandot állította.

Támadásban jól teljesített a magyar bajnoki címvédő, ellenfele gyors ellencsapásait azonban nem tudta megfékezni. A szegediek a 27. percben vezettek először, viszont a szünetben ismét jobban álltak a vendégek, akik végig magabiztosan őrizték összesítésbeli előnyüket, mert néggyel kevesebb lövést rontottak, mint ellenfelük.

A második félidő elején a Szeged visszavette a vezetést, majd egy újabb hármas gólsorozat után a 43. percben már kettővel jobban állt a Flensburgnál. Rendkívül izgalmas hajrát ígért, hogy

az 52. percben 33-30-ra ellépett a Pick, ám a folytatásban hat percig nem talált a kapuba,

így nem volt esélye a továbbjutás kiharcolására.

A szegedieknél Sebastian Frimmel hat, Matej Gaber öt gólt szerzett, Bodó Richárd viszont 11 lövésből csupán hármat értékesített. A túloldalon Hampus Wanne kilenc, a mezőny legjobbjának megválasztott Jim Gottfridsson hét, Johannes Golla hat találatig jutott.

A kapusok közül Mikler kilenc, Alilovic három, a vendégeknél Benjamin Buric 11 védéssel zárt.

A két csapat kilencedik egymás elleni mérkőzésén egy döntetlen és hat Flensburg-siker mellett másodszor győzött a Szeged.

"Voltak ugyan jó periódusok, de összességében nem működött jól a védelmünk, főleg az egy-egy elleni szituációkat nem tudtuk levédekezni" - nyilatkozta a lefújás után Juan Carlos Pastor. Hozzátette, nem tudták kézben tartani a meccset, de leszögezte, hogy nem Bánhidi Bence hiányán múlt a továbbjutásuk.

"Amikor a második félidőben három góllal elmentünk, még hittem benne, hogy megfordíthatjuk, de a fontos pillanatokat nem tudtuk kihasználni, ezt pedig már nagyon nehéz volt behozni" - mondta.

A Szeged 1996-ban mutatkozott be a Bajnokok Ligájában, ez volt a huszadik idénye, de a legjobb négy közé még egyszer sem sikerült bejutnia.

Szerdán játszották

Telekom Veszprém–Vardar Szkopje (északmacedón) 31-31 (18-13)

Tj.: a Veszprém, 61-53-as összesítéssel.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×