eur:
389.45
usd:
363.09
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Egészségügyi alkalmazott egy antigén gyorstesztet elemez a torinói Cottolengo kórházban, ahol megkezdték a dolgozók és a látogatók tesztelését a koronavírussal fertőzött személyek kiszűrésére 2020. december 23-án.
Nyitókép: MTI/EPA-ANSA/Alessandro Di Marco

Covid-botrány a hazai teniszsportban: feljelentés, fegyelmi, elbocsátás

Teszt nélkül kaphattak negatív Covid-minősítést magyar teniszezők. A sportági szövetség feljelentést tett, de nem ez az egyetlen intézkedés.

Mint az Infostart beszámolt róla, a Magyar Tenisz Szövetség nyilvánosságra hozta, hogy a napokban alapos gyanú kelt arra, hogy visszaélések történhettek a Covid-19 vírusfertőzés kimutatására szolgáló PCR-tesztekkel kapcsolatban, e visszaélésekben pedig a szövetség egyes sportolói, edzői és munkavállalói is érintettek.

Az ügyben egy orvost a Semmelweis Egyetem már fel is függesztett, mivel a gyanú szerint olyan PCR-eredményeket adott ki negatívként, amelyekhez kapcsolódó minták nem is futottak át az egyetem szűrőrendszerén.

A Blikk információi szerint a tavaly novemberi Davis-kupa-tornán részt vevő válogatott tagjainak állítottak ki hamis igazolásokat PCR-tesztekről, mielőtt elutaztak volna a Torinóban megrendezett csoportmeccsekre, de nemcsak a felnőtt csapatnál fordulhatott elő ilyesmi, hanem az utánpótláskorú versenyzőknél is.

Lázár János, a szövetség elnöke péntekre elnökségi ülést hívott össze, és a tanácskozás után öt intézkedésről döntött a testület:

  1. A főtitkárnak mint a munkáltatói jogok gyakorlójának azonnali hatállyal meg kell szüntetnie a válogatott csapatok szervezési feladatait munkaköre szerint ellátó Marosi Katalin munkaviszonyát.
  2. Fegyelmi eljárás indul a szövetségben dolgozó hat edzővel, a főtitkárral, a sportigazgatóval, valamint a PCR-tesztek elvégzéséért felelős orvossal szemben.
  3. A sportigazgatót a vizsgálatok lefolytatásáig felfüggesztik.
  4. Az ellenőrző testületnek haladéktalanul vizsgálatot kell kezdenie minden, világranglistaponttal rendelkező teniszező ügyében.
  5. A főtitkárnak nevek nélkül nyilvánosságra kell hoznia az ügyben az elnök által tett feljelentést.
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×