eur:
394.34
usd:
370.1
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
A spanyol Rafael Nadal az orosz Danyiil Medvegyev ellen játszik az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének döntőjében Melbourne-ben 2022. január 30-án.
Nyitókép: MTI/EPA/AAP/Dean Lewins

Taróczy Balázs: Nadal teljesítménye emberfeletti volt

A volt világelső Rafael Nadal nyerte meg a férfi egyes küzdelmeit a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon, miután a vasárnapi döntőben 0-2-ről fordítva öt szettben legyőzte az orosz Danyiil Medvegyevet, és begyűjtötte rekordot jelentő 21. Grand Slam-trófeáját. A szerb Novak Djokovicot most fűti a vágy, hogy már a Roland Garroson beérje spanyol ellenfelét - mondta a korábbi Grand Slam-győztes Taróczy Balázs.

Novak Djokovic rettenetesen bánhatja, hogy nem oltatta be magát, és nem indulhatott az Australian Openen – vélekedett Taróczy Balázs.

A korábbi teniszező azért reménykedett az orosz Danyiil Medvegyev sikerében, hogy egy olyan versenyen dőljön el a szerb és a spanyol játékos csatája a legtöbb Grand Slam-sikerért, amelyen mindketten indultak. Ez most elsősorban Djokovic miatt hiúsult meg.

„Ahogy néztem a mérkőzést, egyre inkább tiszteltem Nadalt.

35 éves korában – sőt lassan 36 lesz – úgy, hogy fél évet nem játszott előtte, valami egészen elképesztő fizikai és szellemi erővel öt és negyedóra alatt tudott győzni. Félelmetes teljesítmény volt” – mondta a korábbi Grand Slam-győztes.

Danyiil Medvegyev vezetett már 2-0-ra is. Nadal a második szettet 5-3-ról veszítette el, és a harmadikban sem állt jól. Taróczy Balázs szerint ilyenkor a legtöbb játékosnak elmegy a hite. Az, hogy innen fel tudott állni és képes volt fordítani, az egészen egyedi és emberfeletti teljesítmény volt Nadaltól – emelte ki.

Azzal is egyetértett a korábbi klasszis, hogy ezek után Novak Djokovic különösen bizonyítani akar majd Párizsban, a következő Grand Slamen. Ahhoz, hogy átvegye a vezetést, két nagy tornát kell nyernie a szerbnek, de a salakos versenyeken a spanyol volt az esélyes.

„Mi nézők talán annyiban nyertünk ezzel a balhéval, ami az Australian Openen volt és Novak Djokovic nem játszott, hogy ez a két teniszező még egy darabig játszani fog, mert valószínűleg mind a ketten úgy akarják abbahagyni a versenyzést, hogy nekik van a legtöbb Grand Slam-győzelmük.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 18:04
×
×
×
×