eur:
394.22
usd:
370.02
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Monte-Carlo, 2017. május 24.A spanyol Fernando Alonsót helyettesítő Jenson Button, a McLaren-Honda brit versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Monacói Nagydíja alkalmából tartott sajtótájékoztatón 2017. május 24-én. A futamot május 28-án rendezik. (MTI/EPA/Srdjan Suki)
Nyitókép: MTI/EPA/Srdjan Suki

Egy korábbi világbajnok megszólalt Lewis Hamilton jövője ügyében

A lovaggá ütött, hétszeres világbajnok Jenson Button szerint rámegy Michael Schumacher rekordjára.

A 2009-es Forma-1-es világbajnok brit Jenson Button szerint honfitársa, a hétszeres vb-győztes Sir Lewis Hamilton nem vonul vissza és harcba fog szállni idén pályafutása nyolcadik vb-elsőségéért.

A Mercedes 37 éves sztárja az előző szezon zárófutamának, az Abu-Dzabi Nagydíjnak az utolsó körében bukta el a vb-címet a holland Max Verstappennel szemben, a hajrában hozott versenybírói ítéletek azonban heves vitákat váltottak ki a szakértők és a szurkolók között is. A Nemzetközi Automobilszövetség (FIA) vizsgálatot rendelt el az ügyben, de ennek a hivatalos végeredménye csak az idei szezonnyitó Bahreini Nagydíj hétvégéjére várható.

Hamilton az Abu-Dzabi Nagydíj óta kerüli a nyilvánosságot, és a közösségi médiaoldalain sem aktív, Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke pedig egy korábbi interjúban úgy fogalmazott, "csak remélni" tudja, hogy a brit sztár nem hagy fel a versenyzéssel.

"Fogalmam sincs, hogy mi fog történni, de én

remélem, sőt, azt gondolom, hogy folytatja a versenyzést"

- jelentette ki Button, aki szerint honfitársa változatlanul meg akarja nyerni a nyolcadik világbajnoki címet, amellyel megdöntené a legendás, hétszeres vb-győztes német Michael Schumacher rekordját.

"Az előző szezon vége vitákat generált, de szerintem érdemes az idényt teljes egészében megvizsgálni. Két fantasztikus versenyző harcolt minden egyes hétvégén egymással, és én úgy gondolom, hogy ezek után mindenki kíváncsi a következő esztendőre" - mondta Button.

A Mercedes január elején jelentette be, hogy az idei versenyautóját február 18-án mutatja majd be. A prezentáción elvben ott kellene lennie Hamiltonnak új csapattársa, a szintén brit George Russell mellett. Hamilton szerződése 2024 végén jár le a Mercedesnél.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×