INFORÁDIÓ
2022. május 16. hétfő
Botond, Mózes

milák kristóf

selmeci attila

úszás

edző

honvéd

magyar úszó szövetség

Elmondta a Milák Kristófot a csúcsra vivő edző, mit hozott neki a váltás

Elmondta a Milák Kristófot a csúcsra vivő edző, mit hozott neki a váltás

Alaposan megváltozott Selmeci Attila úszóedző élete, mióta a sikeres tokiói olimpiai után befejezte a munkát Milák Kristóffal. A szakemberre ugyanakkor a magyar szövetség vezetőinek tervei szerint fontos feladatok várnak a következő években is.

Az elmúlt 4-5 év kizárólag a soros világversenyekre való készülésről, az edzőtáborokról és a versenyekről szólt, szinte csak minimális pihenőkkel – fogalmazott érdeklődésünkre Selmeci Attila, Milák Kristóf egykori edzője, hozzátéve: a tokiói olimpia után egészen más életmód szakadt a nyakába, amiben a felsoroltak és a velük járó izgalom már nincs meg, és ehhez hozzá kell szoknia.

„Természetesen tisztában voltam azzal, ha Kristóffal befejeződik az együttműködés, már csak a koromból kifolyólag, 64 éves vagyok, nyilván más lesz az életem” – tette hozzá a szakember, aki változatlanul a honvédos edzők tanácsadója, január elején pedig az edzőbizottság vezetésével bízta meg a Magyar Úszó Szövetség elnöksége, igyekezve előmozdítani a magyar úszósport ügyét.

A Milák Kristófot olimpiai bajnoki címig vezető mesteredző néhány napja ünnepelte a születésnapját, de mint azt a M4 Sport hétfői műsorában elárulta, rendhagyóan, karanténban, miután elkapta a koronavírust. Most azonban már jól van – tette hozzá. Selmeci Attila ugyancsak kiemelte: ahogyan múlik az idő, mióta az ő és a 200 pillangó tokiói bajnokának útjai elváltak, egyre jobban felértékelődik benne a közösen dolgozva töltött nyolc év.

„Hála Istennek sok-sok sikert tudtunk elérni közösen, és én is

egyre inkább úgy gondolok erre az időszakra, hogy óriási adomány volt,

hogy idáig eljuthattam Kristóffal. Életem nagy célja teljesült és elégedett ember vagyok” – nyilatkozott Selmeci Attila, hozzátéve: reméli, hogy a 21 éves úszó új edzőjével, Virth Balázzsal hasonlóan sikeresen fogja folytatni a pályafutását.

A mesteredző többször is megnézte az M4 Sport saját gyártású, A jóslat című dokumentumfilmjét, amely 2017-től egészen a nyári tokiói beteljesülésig kísérte végig a pillangóúszás olimpiai, világ- és Európa-bajnokának kivételes és tanulságos történetét. „Az alkotás reális képet adott arról, hogy az elmúlt években elénk került sok nehézséget hogyan oldottuk meg. Szerintem aki megnézte ezt a filmet, már máshogy látja egy világklasszis versenyző sikereit, hogy ahhoz milyen napi harcok, konfliktusok árán vezetett az út” – jegyezte meg.

Az edzőbizottság vezetésével kapcsolatban elmondta, hogy az elsődleges célja a szövetségi kapitány segítése. „Gyönyörű uszodák épülnek, a világon ebben a tekintetben nagyon előkelő helyet foglalunk el, ugyanakkor ezeket megfelelő tartalommal kell feltölteni.

Kellő létszámú versenyzőt kell bevinni, emelni kell az edzők képzettségi szintjét, ezekben a kérdésekben is szeretnék segíteni”

– nyilatkozott Selmeci Attila.

Jövőjével kapcsolatban a tréner úgy fogalmazott: bár jelenleg nincs saját csoportja, nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy valamikor még foglalkozik tehetséges úszókkal, ha egészsége, fizikai állapota engedi, áll a kihívás elé.

Nyitókép: honved.hu

Kapcsolódó hang

Selmeci Attila: Tokió után egy egészen más életmód szakadt a nyakamba
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018