eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
BATH, ENGLAND - FEBRUARY 08:  Anna Bondar of Hungary in action during the Europe/Africa Group A match against Johanna Konta of Great Britain during Day Three of the Fed Cup 2019 at the University of Bath on February 8, 2019 in Bath, England.  (Photo by Dan Mullan/Getty Images)
Nyitókép: Dan Mullan/Getty Images

Értékes skalpot szerzett Bondár Anna Melbourne-ben

A selejtezőből induló magyar teniszező a főtábla nyitókörében is győzni tudott a Melbourne-ben zajló, 239 477 dollár (78 millió forint) összdíjazású kemény pályás női tornán, így bejutott a legjobb 16 közé.

A világranglista 92. helyezettjére a 49. Katerina Siniakova várt, akit a nyolcadik helyen emeltek ki a szervezők. A mérkőzés első szettjében kiegyenlített volt a játék, sokáig mindkét teniszező hozta az adogatójátékát, 5:5-nél aztán Bondár borította az addigi rendet, elvette riválisa szerváját, majd behúzta a sajátját.

A folytatásra Siniakova felszívta magát és gyorsan 2:0-ás előnybe került, ám nem tudta megtörni a jelenleg legelőkelőbb helyen rangsorolt magyar játékost, aki ugyan a játszmában az első két adogatójátékát elbukta, de 1:2-nél és 2:3-nál is gyorsan visszavette az előnyt, majd 3:3-as állásnál sorozatban elért harmadik brékjével lépéselőnybe került. Bondár Anna ekkor közel került a győzelemhez, 5:4-nél pedig még közelebb, de nem tudta kiszerválni a mérkőzést, melynek második szettje végül rövidítésbe torkollott. A tie break a meccs addigi képének megfelelően rendkívül szorosan alakult, végig fej fej mellett haladtak a felek, a cseh ellenfél 6-5-ös vezetésénél a meccsért szervált, ám hibázott, Bondár viszont 9-8-nál élni tudott az esélyével és jó adogatás után lezárta a játszmát, és vele a kétórás meccset is.

Az egyesben két, párosban viszont 14 tornán diadalmaskodott Siniakova búcsúztatása után Bondár Annára a világranglistán 69. orosz Anasztaszija Potapova vár a nyolcaddöntőben.

"A mai mérkőzés kulcsa az volt, hogy nagyon jól szerváltam, így folyamatosan nyomás alatt tudtam tartani az ellenfelemet – mondta a HSE sajtóosztályának. – Egy meccset befejezni sosem könnyű, ez ma is látszott, de örülök, hogy a tie-breakben magabiztosan tudtam játszani a kiélezett szituációkban. Remélem, holnap is tudom tartani ezt a szintet, és összejöhet az újabb győzelem." Bondár Anna először vert meg top 50-es riválist, és továbbra is szettveszteség nélkül áll 2022-ben.

Babos Csaba, a női válogatott kapitánya a szövetség Facebook-oldalán úgy vélekedett, hogy Potapova szintén a verhető kategóriába tartozik.

"Nagy ütőerejű játékos, azonban a labdabiztonsága nem annyira jó, mint Annának, aki így remélem, a következő fordulót is sikerrel veszi, és folytatja menetelését" – mondta a szakvezető.

Bondár Anna-Katerina Siniakova (cseh, 8.) 7:5, 7:6 (10-8)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×