eur:
392.57
usd:
365.95
bux:
66529.18
2024. április 26. péntek Ervin
Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság abu-dzabi futamán a Yas Marina versenypályán 2021. december 12-én. Az idényzáró futamon Verstappen és a címvédő és hétszeres vb-győztes Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője küzd a világbajnoki címért.
Nyitókép: MTI/AP/Haszan Ammar

Forma–1: váratlan fordulat a Red Bullnál

A Honda mégsem hagyja el a világbajnok Max Verstappen csapatát, sőt egy fontos szakembert át is enged az istállóhoz.

A Honda 2020 őszén bejelentette, hogy a 2021-es szezon végén kiszáll a Forma–1-ből, majd miután tavaly világbajnok lett a Red Bull-lal, sokadszor is elköszönt. A gphirek.origo.hu szerint azonban a búcsú közel sem teljes, a japán gyár motorja és több szakembere továbbra is marad, csak utóbbiak már a Red Bull alkalmazottja lesznek.

Az eredeti elképzelés is az volt, hogy a továbbiakban a Red Bull frissen felállított motorrészlege, a Red Bull Powertrains segítségével ugyanúgy a Honda készíti majd fel az általuk kifejlesztett, az idei évtől a fejlesztések befagyasztása miatt már nem módosítható erőforrásokat. Ezt a feladatot a tervek szerint 2023-ig látták volna el a japánok, ám a Red Bull 2024-től sem fogja átvenni a motorok gyártását és felkészítését, helyette az együttműködés egészen 2026-ig, az új generációs erőforrások bevezetéséig kitolódik.

Jamamoto Maszasi, a Honda F1-es programjának igazgatója is marad, és a továbbiakban a Red Bull Powertrains kötelékében felügyeli majd a motorral kapcsolatos dolgokat. A 65 esztendős szakember korábban célzott rá, hogy szerette volna, ha a Honda nem száll ki, így nem meglepő, hogy a váltás mellett döntött.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×