INFORÁDIÓ
2023. február 8. szerda
Aranka

sport

vizsgálóbizottság

turi györgy

Paperwork files searching information business concept, Businessman hands typing keyboard computer, working in stacks of report papers and piles of unfinished documents achieves on office desk

Beindult a MÚSZ vizsgálata Turi György ügyében

Infostart

Legalább húsz versenyzőt kívánnak meghallgatni, kívánság esetén a női úszókkal kizárólag a bizottság két hölgytagja beszélget majd. Meglehet, hogy nem is kell sokat várni az eredményre.

Csütörtök délután megtartotta első ülését a Magyar Úszó Szövetség által életre hívott, a Turi György mesteredző tevékenységét vizsgáló öttagú bizottság. A testület – melynek elnöke Ugrin Tamás ügyvéd, tagjai Danks Emese, a MÚSZ gyermekvédelmi bizottság vezetője, kommunikációs szakértő, Tausz Katalin szociológus, Becsky András, a MÚSZ alelnöke és Bohus Richárd olimpikon, világ- és Európa-bajnoki érmes, a sportolói bizottság elnöke –, megállapodott a meghívandó sportolók névsorában: legalább húsz versenyzőt kívánnak meghallgatni, kívánság esetén a női úszókkal kizárólag a bizottság két hölgytagja beszélget majd.

Személyesen kíván találkozni a testület Turi Györggyel is, illetve akár személyes meghallgatásokon, akár írásban szeretne további véleményeket kapni közvetlenül nem érintett, ám az ügyre rálátással bíró tanúktól (szülők, edzők, sportszakemberek) – derült ki a Magyar Úszó Szövetség közleményéből.

A bizottság, amennyiben a tervezett menetrendet sikerül megvalósítani,

akár már december közepére elkészülhet a jelentésével.

A testület ugyanakkor a konkrét ügyön túl további javaslatokat kíván tenni a MÚSZ elnöksége részére, az esetleges problémás edzői viselkedések, módszerek felderítésére, anonim sportolói és edzői kérdőívek összeállítására, az edzők rendelkezésére álló sportpszichológus alkalmazására.

Emellett a jelenleg is működő, bármelyik fiatal úszó számára élő bejelentési lehetőségen túl a gyermekvédelmi bizottság a jövőben végig látogatja a fővárosi és vidéki klubokat, és elégedettségi felméréseket végez a versenyzők körében - írták.

Nyitókép: smolaw11/Getty Images
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018