eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: DHL

Forma–1: nem érkeztek meg időben az autók a Brazil Nagydíjra

A Brazil Nagydíjra készülődő Forma–1-es csapatok többsége késve kapta még meg a repülőgépekre feladott versenyautóit és motorjait. A teherszállító repülők felszállását az időjárási körülmények hátráltatták az előző futam helyszínén, Mexikóvárosban.

A Forma–1 szállítási partnere, a DHL teherszállító repülőgépei a köd miatt nem tudtak időben felszállni a guadalajarai repülőtérről, ahol az előző F1-es viadalt rendezték. A csapatok jelentős része ezért nem kapta meg az autók vázát, illetve az azok összeszereléséhez szükséges alapvető alkatrészeket – írja a hirado.hu.

A Sao Paulóba késve érkezett szállítmányban volt a Ferrari, a Red Bull, a McLaren, az Alfa Romeo és a Haas összes versenyautója, valamint azok motorjai és a szerszámos ládák is. A csapatok csütörtökön kénytelenek voltak zárva tartani a garázsukat az interlagosi pályán, mivel a szerelők nem tudtak dolgozni. A vb-címvédő Mercedes eközben a váltóművek megérkezésére várt. Csupán két csapatot, a francia Alpine-t és a brit Aston Martint nem érintettek a szállítási késések.

A Forma–1-es futamok rendezője, a Liberty Media nem számít arra, hogy át kell alakítani a Brazil Nagydíj menetrendjét, mert sikerült elérnie a brazil hatóságoknál, hogy az F1-es csapatok tagjai számára feloldják a Sao Paulóban a koronavírus miatt érvényben lévő éjszakai kijárási tilalmat. Ez lehetősé tette, hogy a szerelők csütörtökről péntekre virradó éjszaka dolgozhassanak a versenyautók összeszerelésén.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 09:32
×
×
×
×