eur:
393.68
usd:
365.03
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Burián Katalin a női 200 méteres hátúszás előfutamában a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizesközpontban 2021. július 29-én. Burián továbbjutott 200 méter háton.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Megszólalt az orosz karanténba zárt koronavírusos magyar úszónő

Burián Kata pénteki PCR-tesztje lett pozitív a kazanyi rövidpályás úszó Eb-n, most két hétig az oroszországi szállodájában rekedt.

Az úszó Európa-bajnokságon induló magyar csapat tagjának a Covid-fertőzése pénteken igazolódott be, ezért 14 napra karanténba került. Ezt az időt a csapat szálláshelyén, a Hotel Korsztonban kell eltöltenie, ahol háromnaponta tesztelik – amennyiben bármelyik soron következő teszt negatív eredményt hoz, a következő nap hazatérhet.

Burián Kata a közösségi oldalán szólalt meg az esettel kapcsolatban, mint elmondta, még mindig nem tudja felfogni, hogy ez megtörténik.

"Ma vagyok itt egy hete Kazanyban, és sajnos az egyhetesnek tervezett kiruccanásból most vagy három lesz jobb esetben" – írja a bejegyzésében. Már szerdán megbetegedett, de eleinte azt gondolták, hogy egy ártalmatlan, erősebb megfázás, az úszás is jól ment neki, de csütörtökre sokkal rosszabbul lett, ennek ellenére, mivel nem volt láza, rajthoz állt a fő versenyszáma, a 200 hát döntőjében, és hetedik lett.

"Ez nagy hiba volt, mert már a bemelegítésen nagyon rosszul voltam, a verseny után természetesen még rosszabbul lettem. A döntő után több Covid-tesztet is csináltak, mind pozitív lett. Természetesen teljesen átoltott vagyok, ennek ellenére nagyon betegnek érzem magam, nem nagyon tudok kikelni az ágyból, köhögök, és mára már teljesen elment a szaglásom" – írta az úszónő. Hozzátette, különösen az zavarja, hogy egy idegen országban, Oroszországban történt ez vele, nem utazhat haza, egyedül maradt, bezárva egy hotelszobába, ahol még az emeletre sem jöhet fel senki hozzá.

Amíg nem ad egy negatív tesztet, addig nem is mehet haza, így a közelgő országos bajnokságon sem tud részt venni.

"Nagyon szomorú vagyok, mert nagyon nehéz volt a műtétem utáni regeneráció és visszatornázni magam erre a szintre, és most újból kezdhetem elölről a felkészülést több hét kihagyás után. De a legrosszabb az egészben, hogy se friss levegő, se nem láthatom a hozzátartozóimat még csak ablakon keresztül sem. Még mindig nem tudom felfogni, hogy ez megtörténik" – írta a közösségi oldalán Burián Kata.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×