eur:
369.22
usd:
344.69
bux:
48117.93
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert
Burián Katalin a női 200 méteres hátúszás előfutamában a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizesközpontban 2021. július 29-én. Burián továbbjutott 200 méter háton.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Rövidpályás úszó-Eb - Nyilvánosságra hozták a koronavírusos magyar sportoló nevét

14 nap teljes elzárás elé néz Kazanyban Burián Kata. Hacsak...

Pozitív lett Burián Kata koronavírus-tesztje a Kazanyban zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokságon.

A magyar szövetség (MÚSZ) szombati sajtóközleménye szerint a pénteken elvégzett PCR-tesztek eredménye alapján a szervezőbizottság vezető orvosa tájékoztatta a küldöttséget arról, hogy igazolódott Burián fertőzöttsége, ezért

14 napra karanténba kerül.

Ezt az időszakot a csapat szálláshelyén kell eltöltenie, ahol háromnaponta tesztelik. Ha bármelyik tesztje negatív lesz, a következő nap hazatérhet.

A MÚSZ fedezi a BVSC-Zugló sportolójának költségeit, valamint kapcsolatba lépett a Külgazdasági és Külügyminisztériummal, hogy a karantén ideje alatt az oroszországi diplomáciai képviselet munkatársai is tartsák a kapcsolatot vele.

A válogatott többi tagjának, valamint a szakmai és egészségügyi stáb tagjainak tesztjei egyaránt negatív eredményt hoztak, így az utolsó két napon mindenki folytathatja a versenyzést. Ez alól egyedül Mihályvári-Farkas Viktória a kivétel, aki Burián szobatársaként az Európa-bajnokság egészségügyi protokollja szerint közeli kontaktnak minősül, így a továbbiakban nem léphet be az esemény helyszínére. Mivel valamennyi tesztje negatív lett, ő engedélyt kapott arra, hogy szombaton hazatérjen.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Szárnyalt az Apple a bemutató előtt

Szárnyalt az Apple a bemutató előtt

Jelentősen emelkedtek a tőzsdék múlt héten, miután az amerikai törvényhozók elfogadták az amerikai adósságplafonról szóló törvényjavaslatot. Az ázsiai piacok nagyrészt emelkedtek hétfőn, miután Joe Biden hétvégén aláírta az amerikai adósságplafonról szóló törvényt. Ezzel szemben európai tőzsdék a múlt pénteki rali után iránykereséssel kezdték ezt a hetet, és az USA-ban is csak minimális elmozdulások látszanak. Mindeközben az olajárakra is érdemes figyelni, amelyek felpattantak azt követően, hogy Szaúd-Arábia további napi egymillió hordóval csökkenti a kitermelést, és további termeléscsökkentést ígért.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×