eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Egészségügyi alkalmazott egy antigén gyorstesztet elemez a torinói Cottolengo kórházban, ahol megkezdték a dolgozók és a látogatók tesztelését a koronavírussal fertőzött személyek kiszűrésére 2020. december 23-án.
Nyitókép: MTI/EPA-ANSA/Alessandro Di Marco

Koronavírus - Pozitív magyar az úszó-Eb-n

Az eddig két aranyérmet nyert Szabó Szebasztián 50 méter pillangón a legjobb idővel (22,22 mp) jutott tovább a kazanyi rövidpályás úszó Európa-bajnokság pénteki előfutamaiból. A délelőtti programot magyar szempontból felforgatta, hogy az egyik magyar úszónak pozitív lett a koronavírus-gyorstesztje.

A magyar szövetség közleménye szerint az érintett versenyzőt és szobatársát elkülönítették, a többi sportolón és a stábtagokon pedig még este tesztek végeztek el, ezek mindegyike negatív eredményt hozott, így az Eb egészségügyi rendjéért felelős orvos és a LEN illetékesei engedélyezték a magyar úszók indulását.

A két elkülönített versenyző PCR-tesztjének eredményéig nem hagyhatja el a hotelszobáját - bár a közeli kontaktnak minősülő szobatárs gyorstesztje is negatív volt mindkét esetben.

A tesztelések miatt megcsúszott a magyarok programja, így Szabó-Feltóthy Eszter és Ugrai Panna nem tudott megfelelően bemelegíteni a 100 méter hát előfutamaira, előbbi a 28. (1:06.76), utóbbi a 24. (1:01.63) helyen végzett.

Milák Kristóf a nevezési listán ott volt 200 méter gyorson, azonban a 200 méter pillangó esti döntője előtt még csütörtökön úgy döntött, nem indul ebben a számban.

Jakabos Zsuzsanna egy kisebb hátsérülése miatt már hazautazott, és nem indult el 200 méter vegyesen, ahogyan Mihályvári-Farkas Viktória is kihagyta a számot, amelyben Ugrai Panna nagy sikert elérve a negyedik idővel (2:09.86) jutott az elődöntőbe, míg Szabó-Feltóthy Eszter a 27. (2:17.29) lett.

Az esti program:

elődöntők, döntők (16.30):

férfi 200 m vegyes DÖNTŐ (Kós Hubert)

női 100 m gyors DÖNTŐ

férfi 100 m hát DÖNTŐ

női 100 m hát elődöntő

férfi 200 m gyors elődöntő

női 100 m pillangó elődöntő

női 200 m mell DÖNTŐ

férfi 200 m pillangó DÖNTŐ (Milák Kristóf)

női 50 m hát DÖNTŐ

férfi 200 m mell elődöntő

női 200 m vegyes elődöntő (Ugrai Panna)

férfi 50 m pillangó elődöntő

női 1500 m gyors DÖNTŐ

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×