eur:
393.85
usd:
367.88
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Bogdán Ádám kapus (b) és Eldar Civic (j), a Ferencváros, valamint Anthony Ralston (k), a skót Celtic játékosa a labdarúgó Európa-liga G csoportjában, a negyedik fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Celtic Glasgow mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2021. november 4-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Kikapott a Fradi a Celtictől, biztosan nem játszik tavasszal európai kupameccset

A Ferencváros 3-2-es vereséget szenvedett a Groupama Arénában a Celtictől, a labdarúgó Európa-liga csoportkörének 4. fordulójában. Ezzel eldőlt, hogy a magyar bajnok a további két forduló eredményeitől függetlenül a csoport negyedik helyén végez majd, azaz biztosan nem lesz érdekelt a Konferencia-liga tavaszi folytatásában. 

A mérkőzést élőben tudósítottuk, ezt és a fotókat alább találják.

A rendkívül eseménydús első félidőben a vendégek már a harmadik percben előnybe kerültek, de Zubkov megpattanó lövésével - amelyet Juranovic öngóljának könyveltek el - nyolc perccel később egyenlített a Ferencváros. A skótok a 23. percben egy hasonlóan szerencsés találattal szereztek újra vezetést. A fordulást követően a vendégek a 60. percben Abada révén növelték kétgólosra előnyüket, míg a végeredményt Uzuni a 86. percben állította be egy szép tekeréssel.

A Ferencváros a következő fordulóban, november 25-én a spanyol Real Betis vendége lesz.

A másik mérkőzésen a G csoportban a Bayer Leverkusen hazai pályán 4-0-ra legyőzte a Real Betist, így négy forduló után 10 ponttal az élen áll a négyesben. A német csapat lépéselőnybe került a mögötte második, hétpontos Betisszel szemben, amelynél jobb az egymás elleni összevetésben, miután két héttel ezelőtt Sevillában 1-1-es döntetlen született a találkozójukon. A csütörtök esti összecsapáson Moussa Diaby kettő, Florian Wirtz és Nadiem Amiri pedig egy-egy góllal vette ki a részét a Bayer sikeréből.

Korábban a Leverkusen a Ferencvárost 2-1-re, a Celticet pedig ugyancsak 4-0-ra verte, így nagyon kedvező helyzetből várja az utolsó két fordulót, és nagy valószínűséggel ott lesz tavasszal az EL nyolcaddöntőjében.

A csoport második helyének megszerzésére valós esélye már csak a Real Betisnek és a Celticnek maradt, előbbi három hét múlva a Ferencvárost fogadja, míg utóbbi a Leverkusen vendége lesz.

Az élő tudósítás

Leszámítva a Budapesten élő skótokat, csak ferencvárosi szurkolók előtt rendezik a Groupama Arénában a mai Európa-liga-mérkőzést, a Celtic szurkolói, a koronavírus-szabályok miatt nem kaptak jegyeket.

Budapest, 2021. november 4.
A Ferencváros szurkolói a labdarúgó Európa-liga G csoportjában, a negyedik fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Celtic Glasgow mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2021. november 4-én.
MTI/Szigetváry Zsolt
Budapest, 2021. november 4. A Ferencváros szurkolói a labdarúgó Európa-liga G csoportjában, a negyedik fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Celtic Glasgow mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2021. november 4-én. MTI/Szigetváry Zsolt

A skótok 2-0-ra nyertek a harmadik fordulóban, részben ezért is, amennyiben a Fradi kikap, biztosan negyedik lesz a négyesben.

Az összeállítások. Ferencváros: Bogdán – Somália, Blazic, S. Mmaee, Civic – Laidouni, Vécsei – Tokmac, Zachariassen, Zubkov – Uzuni. Celtic: Hart – Ralston, Carter-Vickers, Welsh, Juranovic– C. McGregor, Bitton, Turnbull – Abada, Furuhasi, Jota.

A kezdés előtt a nézők elénekelték a játékosoknak a Himnuszt.

A 3. percben már vezet a Celtic, Civbic eladott labdájából indult a skót akció, amelyet Furuhasi egy csel után góllal fejezett be. 0-1.

Budapest, 2021. november 4.
A Celtic játékosainak gólöröme a labdarúgó Európa-liga G csoportjában, a negyedik fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Celtic Glasgow mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2021. november 4-én.
MTI/Szigetváry Zsolt
Budapest, 2021. november 4. A Celtic játékosainak gólöröme a labdarúgó Európa-liga G csoportjában, a negyedik fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Celtic Glasgow mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2021. november 4-én. MTI/Szigetváry Zsolt

Továbbra sem játszik jól a Fradi, sebességkülönbség is látszik a két csapat között.

Szinte a semmiből jött az egyenlítés, a 11. percben Zubkov a jobbszélső helyén, a tizenhatoson belül lövőhelyzetbe került, lövésébe Juranovic belelépett, s lábáról Hart fölött a kapu jobb sarkába hullott a labda, 1-1.

Budapest, 2021. november 4.
Joe Hart, a skót Celtic kapusa nem tudja kivédeni a ferencvárosi Myrto Uzuni gólját a labdarúgó Európa-liga G csoportjában, a negyedik fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Celtic Glasgow mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2021. november 4-én.
MTI/Szigetváry Zsolt
Joe Hart, a skót Celtic kapusa, amint nem tudja kivédeni a ferencvárosi Myrto Uzuni gólját. MTI/Szigetváry Zsolt

A 23. percben Civic kemény lövését Joe Hart, ha nem is könnyen, de védte.

Húsz másodperccel később már vezetett a Celtic. Jota 23 méteres lövése Vécsei htán megpattant, aztán még a jobb kapu belső részén is, Bogdán Ádám hiába repült utána, 1-2.

Myrto Uzuni – Tokmac kiugratása után – a rövid sarkot vette célba éles lövésével, Hart védett.

Ha a Celtic visszaáll, nincs gond, ha játékosai elindulnak, mindig gondban a feencvárosi védelem. Jota különösen nehezen tartható.

A félidő hajrájábanTurnbull a bal alsó sarokra tekerte a labdát, Bogdán vetődve, magabiztosan hárított.

Vége az első félidőnek, 2-1-re vezet a Celtic. A csoport másik mérkőzésén Bayer Leverkusen–Betis 1-0.

A második félidő negyedik percében Zubkov sarkalása után Tokmac 20 méerről óriási erővel a lécre vágta a labdát.

A másik oldalon Ralston bólintott a lécre.

Furuhasi átemelte a labdát a jól kilépő Bogdánon, de Blazic a gólvonal elől ki tudta vágni a labdát.

Két perccel később már nem volt mentség: a 60. percben Furuhasi kiugratta a védők mögé belőtt labdával Abadát, aki a sarokba lőtt, 1-3. Eldőlt a mérkőzés.

A ferencvárosi szurkolók fütyülik a csapatot, elégedetlenek – érthetően. A publikum magyarul, „Harcoljatok!” kiáltással tüzelné a játékosokat, alighanem csak Vécsei érti a mezőnyjátékosok közül.

Mak és Ryan Mmaee szállt be, a csatárjátékot erősíteni. Tokmac és Zachariassen ment le.

A cserék nem hoztak változást a játék képében.

A skótok is cseréltek hármat, Furuhasi és Jota is lement.

Újabb váltás, Loncar és Cabraja szállt be, Vécsei és Civic számára véget ért a mérkőzés.

Zubkov sántikált, majd lement, Szánthó Regő kapott játéklehetőséget.

Úgy fest, a mérkőzés érdemi része a harmadik skót góllal véget ért. Jó lenne, ha nem nőne a különbség a két csapat között.

A Fradi-tábor Auf Wiedersehen kiáltásokkal tudatja, hogy szívesen elbúcsúzna Peter Stögertől.

A 86. percben a meccs legszebb Fradi-jelenetéből Myrto Uzuni a tizenhatoson kívülről a bal alsó sarokba csavarta a labdát, 2-3.

Újra lelkes a drukkerhad. A 88. percben Szánthó egy csel után lövőhelyzetbe került a tizenhatos vonalán már belül, de a kapu fölé lőtt.

Vége, a Ferencváros 3-2-es vereséget szenvedett. Ezzel eldőlt, hogy a további két forduló eredményeitől függetlenül a csoport negyedik helyén végez majd a magyar bajnok, azaz biztosan nem lesz érdekelt a Konferencia-liga tavaszi folytatásában.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×