eur:
392.87
usd:
366.34
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
ZHANGJIAKOU, CHINA - OCTOBER 27: People take pictures of a countdown clock showing 100-day countdown to Beijing 2022 Winter Olympics on October 27, 2021 in Zhangjiakou, Hebei Province of China. (Photo by Zhao Yongchun/VCG via Getty Images)
Nyitókép: Zhao Yongchun/VCG via Getty Images

Aranyat nem, de három érmet jósolnak a magyaroknak Pekingre

Egy friss elemzés szerint Norvégia lehet a legeredményesebb a téli olimpián.

A statisztikák alapján Magyarország három bronzot szerez a jövő évi pekingi téli olimpián - derül ki a Nielsen adatelemző leányvállalata, a Gracenote legfrissebb elemzéséből.

Legutóbb, 2018-ban, a dél-koreai Phjongcshangban a férfi rövidpályás gyorskorcsolya váltó révén történelmi győzelmet arattak a magyarok. Az volt az egyetlen dobogós helyezése a küldöttségnek, ezúttal viszont már három érmet jósol a Gracenote.

A norvégok az előző játékokon 39 éremmel, 14-14 arannyal és ezüsttel, valamint 11 bronzzal zártak, de az előrejelzés szerint a kínai fővárosban még ezt a teljesítményt is felül fogják múlni 44 éremmel, köztük 22 arannyal.

Az előzetes statisztikák alapján az Orosz Olimpiai Bizottság sportolói végeznek a második helyen Pekingben, nekik 14 elsőséget jósol a rendszer, míg a harmadikok a gyorskorcsolyázásban nagyhatalomnak számító hollandok lesznek 12-vel, a negyedikek pedig a németek 11 várható aranyéremmel.

Őket az amerikaiak követik hét sikerrel, a Phjongcshangban 11 aranyat szerző kanadaiakat viszont - akik 2018-ban a harmadikok voltak - a svédek és a svájciak mögé a nyolcadik helyre teszi az elemzés.

A Gracenote mindössze négy elsőséget jósol a házigazda kínai sportolóknak, ugyanakkor a cég az ő esetükben minimális mintából tudott dolgozni, mivel a koronavírus-járvány miatt a legtöbb versenyről hiányoztak.

A pekingi olimpia 100 nap múlva, február 4-én kezdődik.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×