eur:
395.27
usd:
365.64
bux:
65385.89
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A szegedi Dean Bombac a labdával a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 6. fordulójában játszott Pick Szeged-Aalborg HB mérkőzésen a Szegedi Sportcsarnokban 2021. október 27-én. Balra a Nikolaj Laeso, a dán csapat játékosa. Pick Szeged-Aalborg HB 31-28.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

A Pick Szeged legyőzte az előző idény ezüstérmesét

A vendégek egyszer sem vezettek az egész mérkőzésen.

A Pick Szeged házigazdaként 31-28-ra legyőzte szerdán az előző idényben ezüstérmes dán Aalborg HB csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hatodik fordulójában.

A hazaiak keretéből Matej Gaber és Luka Stepancic, a dánoktól Mikael Aggefors, Buster Juul és Sebastian Henneberg hiányzott az európai szövetség által a hét rangadójának választott mérkőzésen.

Remek védekezéssel és Mikler Rolandnak köszönhetően jó kapusteljesítménnyel kezdte a meccset a Szeged, amely mindezt támadásban Borut Mackovsek jóvoltából rendre gólra tudta váltani, így a meccs negyedénél már 9-5-re vezetett. Az Aalborg izlandi irányítója, Aron Pálmarsson számos gólpasszt kiosztott, a lövéseinek többsége viszont pontatlan volt. A magyar bajnokcsapat a folytatásban is rendkívül taktikusan kézilabdázott támadásban és védekezésben egyaránt, egy 3-0-s sorozattal már 17-12-re vezetett, a szünetben pedig négygólos előnyben volt.

A második félidő elején a Szeged piros lap miatt elveszítette osztrák balszélsőjét, Sebastian Frimmelt, aki egy hétméteresnél fejbe lőtte a dánok kapusát. Az Aalborg hármas gólsorozattal kezdett a szünet után, ám ezt Dean Bombac irányításával csakhamar viszonozták a házigazdák (21-17). Mikler továbbra is remekelt, ám a vendégek nem törtek meg, ismét felzárkóztak egy gólra (25-24). Némileg visszaesett a Szeged teljesítménye mindkét kapu előtt, az Aalborg pedig négy perccel a vége előtt a kapusa lecserélésével létszámfölényes támadójátékra állt át. Ez utóbbi visszaütött, mert Mario Sostaric betalált az üres kapuba, ettől újra lendületbe jött a Szeged, és nagyszerű hajrával végül 31-28-ra győzött.

A hazaiaknál Bánhidi Bence, Imanol Garciandía és Borut Mackovsek öt-öt góllal zárt, a túloldalon Sebastian Barthold hétszer talált be. A mezőny legjobbjának választott Mikler Roland 14 védéssel járult hozzá a sikerhez.

A két együttes hetedik egymás elleni BL-meccsén egy dán siker és két döntetlen mellett negyedszer nyert a Szeged.

A négy győzelemmel és egy vereséggel álló Telekom Veszprém csütörtökön a román Dinamo Bucuresti vendége lesz. A három sikerrel, két döntetlennel és egy vereséggel álló Szeged legközelebb november 18-án lép pályára a BL csoportkörében, amikor az északmacedón Vardar Szkopjét fogadja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Hatalmas naperőmű épül Tapolca mellett, kiderült néhány részlet

Hatalmas naperőmű épül Tapolca mellett, kiderült néhány részlet

Tapolca mellett egy hatalmas, 60 MW beépített kapacitású, naperőmű épül, amelyet idén a második negyedévben helyeznek kereskedelmi üzembe, a beruházás 49-51 millió dollárba kerül – szúrta ki a Portfolio az amerikai értékpapírfelügyelethez (SEC) érkezett beadványban. A naperőművek magyarországi terjedéséről, a zöld áram termelési és elosztási kérdésekről is szó lesz a Portfolio április 11-i Vállalati Energiamenedzsment konferenciáján, további részletek itt érhetők el.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×