eur:
394.4
usd:
362.99
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: Pixabay

Magyarország vezeti az EHF női klubrangsorát

A férfiak a negyedik helyen állnak.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a 2022/23-as idényben a klubrangsor alapján egy biztos Bajnokok Ligája-helye lesz a magyar női szakágnak, az Európa-ligában pedig négy együttes indulhat. A helyeket a szabadkártyás indulók tovább bővíthetik, az elmúlt szezonokhoz hasonlóan.

A férfiaknál egy helyet javítva Magyarország a negyedik helyen áll Németország, Spanyolország és Franciaország mögött, így - akárcsak a korábbi években - egy biztos BL- és három Európa-liga-hellyel rendelkezik.

Az elmúlt idényekben egyaránt két-két magyar férfi és női együttes indulhatott a Bajnokok Ligájában, miután a klubok szabadkártya-igényét valamennyi alkalommal pozitívan bírálta el az EHF.

Az Európa-liga legutóbbi három idényében legeredményesebb ország (beleértve a 2021/22-es idényt is) további egy csapatot indíthat a BL-ben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Mire lehet számítani a tőzsdéken?

Mire lehet számítani a tőzsdéken?

A határidős részvényindexek állása alapján esés jöhet az európai piacokon, a nemzetközi befektetők az amerikai jegybank kétnapos kamatdöntő ülésének kezdetére várnak. A legutóbbi inflációs számok arra késztethetik a központi bankot, hogy jelezzék: a kamatlábak a vártnál hosszabb ideig maradnak magasabbak. A piaci szereplők jelenleg 99%-os valószínűséget jósolnak arra, hogy a Fed ezen a héten változatlanul hagyja az irányadó kamatlábakat. Eközben jelentős lefordulást láthatunk a kriptodevizák piacán, nagy esésben van a bitcoin.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×