eur:
392.7
usd:
365.93
bux:
66539.22
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Magyarország vezeti az EHF női klubrangsorát

A férfiak a negyedik helyen állnak.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a 2022/23-as idényben a klubrangsor alapján egy biztos Bajnokok Ligája-helye lesz a magyar női szakágnak, az Európa-ligában pedig négy együttes indulhat. A helyeket a szabadkártyás indulók tovább bővíthetik, az elmúlt szezonokhoz hasonlóan.

A férfiaknál egy helyet javítva Magyarország a negyedik helyen áll Németország, Spanyolország és Franciaország mögött, így - akárcsak a korábbi években - egy biztos BL- és három Európa-liga-hellyel rendelkezik.

Az elmúlt idényekben egyaránt két-két magyar férfi és női együttes indulhatott a Bajnokok Ligájában, miután a klubok szabadkártya-igényét valamennyi alkalommal pozitívan bírálta el az EHF.

Az Európa-liga legutóbbi három idényében legeredményesebb ország (beleértve a 2021/22-es idényt is) további egy csapatot indíthat a BL-ben.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×