eur:
392.12
usd:
366.61
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Salamon Ferenc, az OSC játékosa (b) és a szolnoki Szeghalmi Zsombor a férfi vízilabda Bajnokok Ligája-selejtezőjének harmadik fordulójában, az OSC Újbuda - Szolnoki Dózsa párharc visszavágó mérkőzésén a fővárosi Nyéki Imre Uszodában 2021. október 20-án.
Nyitókép: MTI Fotószerkesztőség/Kovács Tamás

A Szolnok győzött, de az OSC jutott a BL-be

AZ OSC a szerdai visszavágón két góllal kikapott ugyan, ám 25-18-as összesítéssel a Szolnoki Dózsa fölé kerekedett a férfi vízilabda Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában, ezzel a csoportkörbe jutott.

A két csapat az előző szezonban az Eurokupa és a bajnokság fináléjában is összecsapott egymással, akkor mindkét sorozatban a Tisza-parti együttes diadalmaskodott.

Mostani párharcuk első mérkőzésén, múlt szombaton az OSC idegenben fölényes, 15-6-os győzelmet aratott, így a szerdai visszavágó gyakorlatilag már csak formalitás volt. A meccs ezúttal szorosabban alakult, és a Szolnok két góllal jobbnak bizonyult, összesítésben viszont a fővárosi együttes hét gólt megtartott előnyéből.

Az OSC ezzel a Bajnokok Ligája B csoportjába került, ott a címvédő olasz Pro Recco mellett a horvát Jug Dubrovnik, a francia Marseille, a német Hannover, és a Spandau Berlin, a román Steaua Bucuresti, illetve az olasz Savona és a szerb Crvena zvezda selejtezős párharcának továbbjutójával találkozik. Varga Dániel vezetőedző együttese a nyitókörben jövő szerdán a Steaua Bucurestit fogadja.

Az előző kiírásban döntős Ferencváros az A csoportban alanyi jogon szerepel, a Szolnok pedig átkerült az Eurokupa negyeddöntőjébe.

A csoportkörök beosztása

A-CSOPORT
FTC-Telekom, Zodiac Atletic Barceloneta (spanyol), Olympiakosz Pireusz (görög), Dinamo Tbiliszi (grúz), Novi Beograd (szerb), Radnicki Kragujevac (szerb), Brescia (olasz), Jadran Split (horvát)

B-CSOPORT
Pro Recco (olasz), Jug Adriatic Osiguranje Dubrovnik (horvát), Waspo 98 Hannover (német), CN Marseille (francia), Spandau 04 Berlin (német), Steaua Bucuresti (román), OSC, Crvena zvezda (szerb)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Gyanúsan erős volt az esti órákban a forint

Gyanúsan erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×