eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 13. szombat Ida
A világelső szerb Novak Djokovic a spanyol Rafael Nadal ellen játszik a francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének elődöntőjében a párizsi Roland Garros Stadionban 2021. június 9-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Yoan Valat

Novak Djokoviccsal sem tesznek kivételt

Kérdéses, hogy indul-e a szerb világelső az ausztrál nyílt bajnokságon.

Minden Ausztráliába utazni kívánó személynek kötelező lesz beoltatnia magát, így a januári ausztrál nyílt teniszbajnokságra is csak a teljes körűen beoltott játékosok kapnak vízumot.

Az ausztrál kormány rendelkezéséről Alex Hawke bevándorlásügyi miniszter nyilatkozott szerdán, hangsúlyozva, hogy nem tesznek kivételt senkivel, így a férfi világranglista-vezető Novak Djokoviccsal sem.

"Duplán oltottnak kell lenned, hogy Ausztráliába beléphess. Ez egy általános rendelkezés, nem csupán a teniszezőkre vonatkozik" - jelentette ki a politikus egy ausztrál rádióadónak adott interjúban. "Nincs külön üzenetem Novaknak, az üzenet mindenkinek szól, aki hozzánk akar látogatni".

A 21. Grand Slam-trófeájára hajtó szerb sztárjátékos közismerten nem kedveli az oltásokat és eddig nem volt hajlandó elárulni, hogy a koronavírus elleni vakcinát beadatta-e magának. Nemrég pedig úgy nyilatkozott, még nem tudja, pályára lép-e Melbourne-ben, hogy megvédje címét. Djokovic számára azért is lehet nehéz a döntés, mert Ausztráliában hagyományosan kiválóan szerepel, 20 GS-diadala közül kilencet Melbourne-ben nyert.

Ausztrália másfél éve lezárta határait a külföldiek előtt, várhatóan azonban heteken belül ismét engedélyezik majd az országba lépést, a turizmus újraindítása pedig a jövő év elejére várható.

Címlapról ajánljuk
Marozsán Fábián az Arénában: büszke vagyok arra, amit elértem, de nem vagyok sztár

Marozsán Fábián az Arénában: büszke vagyok arra, amit elértem, de nem vagyok sztár

Marozsán Fábián az ATP-világranglista 37. helyezett játékosa az InfoRádió Aréna című műsorának vendége, és elmesélte, hogyan lett belőle teniszező, milyen hullámvölgyek voltak a pályafutásában és mennyire változtatta meg az életét a Carlos Alcaraz elleni tavaly májusi győzelem. Kiderült, hogy melyik borítást szereti a legjobban, hány versenyen játszanak a szíve szerint, és minek örülne tíz év múlva.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Izrael teljes készültségben, Biden váratlanul visszatért Washingtonba

Izrael teljes készültségben, Biden váratlanul visszatért Washingtonba

Izrael szombaton az iráni támadás veszélye miatt lemondta a peszáchi ünnepre tervezett iskolai kirándulásokat és ifjúsági programokat, valamint teljes készültségbe helyezte a fegyveres erőket, több tucat harci repülőgépet állítva hadrendbe - jelentette be Daniel Hagari ellentengernagy a Reuters tudósítása szerint. Eközben Joe Biden amerikai elnök szombaton délután megszakította delaware-i hétvégi programját, hogy Washingtonban konzultáljon nemzetbiztonsági csapatával a Közel-Keleten zajló eseményekről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×