eur:
395.28
usd:
366.7
bux:
65382.19
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: pixabay

Újabb csapás a Barcelonának

Albérletbe kényszerülnek a katalánok.

Az FC Barcelona labdarúgócsapata jövő nyártól egy évig nem játszhat a Camp Nou, ha elkezdődik annak felújítása.

Joan Laporta klubelnök bejelentette, hogy a létesítmény régóta halogatott átalakítása három-négy évig tart, de a csapatnak legfeljebb egy évig kell albérletben szerepelnie. Hozzátette, egyelőre mérlegelik a lehetőségeket, de valószínűleg a klub edzőközpontjában található Johan Cruyff Stadionban rendezik majd a hazai mérkőzéseiket, ahol a női csapatuk is játszik.

A mindössze 6000 néző befogadására alkalmas stadiont Laporta szerint 50 ezresre lehetne bővíteni a férficsapat meccseire.

Egy másik lehetőség az önkormányzati tulajdonú Montjuic Stadion lenne, ahol az 1992-es nyári olimpia nyitóünnepségét rendezték, és éveken át a városi rivális Espanyol otthona volt.

A 99 ezres Camp Nou befogadóképességét 110 ezerre szeretnék növelni, közben pedig felújítanák a mellette lévő sportcsarnokot, a múzeumot és a különböző üzlethelyiségeket is. A munkálatok finanszírozása miatt tárgyalásban állnak a Goldman Sachs befektetési bankkal, amelytől másfél milliárd euró kölcsönt igényelnek. A finanszírozási tervet a klubtagoknak kell jóváhagyniuk.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×