eur:
393.24
usd:
367.98
bux:
66057.1
2024. április 24. szerda György

Elképesztő hajrában nyertek a 0-2-ről talpra álló franciák

Hiába vezettek az első félidő után két góllal a belgák, a franciák fordítottak és 3-2es győzelemmel bejutottak a labdarúgó Nemzetek Ligája vasárnapi döntőjébe. Ellenfelük a spanyol válogatott lesz.

A kezdő csapatok. Franciaország: Lloris – Koundé, Varane, L. Hernández – Pavard, Pogba, Rabiot, T. Hernández – Griezmann – Benzema, Mbappé. Belgium: Courtois – Alderweireld, Denayer, Vertonghen – Castagne, Witsel, Tielemans, Carrasco – De Bruyne, Lukaku, E. Hazard.

A 4. percben már előnybe kerülhettek volna a belgák, Kevin de Bruyne tízméteres lövését Hugo Llrois nagy bravúrral védte.

Kétszer is válaszolhattak volna a franciák, Mbappé, majd Pavard is látványos technikai megoldással próbálkozott, mindkettő kaput talált, de Courtois védett.

A nagyiramú kezdés után kicsit leült a játék, eltelt immár húsz perc is. A belgáknál volt többet a labda, de a franciák sem játszanak alárendelt szerepet.

Leült a játék, az elmúlt tíz perc inkább hasonlít egy tét nélküli barátságos meccshez. Azzal a különbséggel, hogy azon néha sok gól születik.

A 37. percben Yannick Carrasco a tizenhatoson belül, a balszélső helyéről előtte a labdát Pavard és Kunde között, Lloris alig látott belőle valamit – be is surrant a jobb alsó sarokba. 0-1.

Három perc alatt jött az újabb gól, De Bruyne labdájának átvételével Romelu Lukaku becsapta Lucas Hernandezt, aztán nagyon nehéz szögből nyolc méterről, felrúgta a labdát Lloris bal kezéhez, a rövid felső sarokba, 0-2.

Hasonlóan alakult a második elődöntő, mint az első: mindkettőben 2-0-ra vezetett a szünetben egyik csapat.

A franciák támadgatnak, átvették az irányítást, Griezmann labdája alig kerülte el a kaput.

A 62. percben Kylian Mbappé szép cselei után Karim Benzema bevette klubtársa, Thibaut Courtois kapuját, 1-2.

A 67. percben Youri Tielemans a tizenhatoson belül elrúgta Antoine Griezmann lábát. Két percig állt játék, a VAR-t nézte a bíró, aztán büntetőt ítélt. A tizenegyest Kylian Mbappé rúgta, nem nagyon akadt kérdés, 2-2.

Rákapcsoltak a belgák, Lukaku visszatette a labdát De Bruynének, akinek 17 méteres lövését Lloris bravúrral védte. Három perccel később a nem sokkal korábban beálló Tchouaméni lövését meg Courtois hárította.

A 85. percben Mbappé ziccert hagyott ki, az ellenakcióból ellenben Carrasco beadását Romelu Lukaku gólra váltotta. De lesen volt, maradt a 2-2.

A 89. percben Paul Pogba szabadrúgása után a lécről pattant ki a labda.

A 90. percban Théo Hernandez a bal oldalról, a tizenhatos vonaláról, óriási gólt lőtt, 3-2.

Negyvenhét év után játszik ismét testvérpár a francia válogatottban (akkor Hervé és Patrick Revelli), s az egyikük eldöntötte a mérkőzést.

S így van! A franciák 3-2-re nyertek, miután három gólt szereztek a második félidőben.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×