eur:
392.55
usd:
366.13
bux:
66821.21
2024. április 25. csütörtök Márk
SOCHI, RUSSIA - SEPTEMBER 27: Third placed Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP reacts on the podium during the F1 Grand Prix of Russia at Sochi Autodrom on September 27, 2020 in Sochi, Russia. (Photo by Dan Mullan/Getty Images)
Nyitókép: Dan Mullan/Getty Images

Szabályt változtattak Lewis Hamilton szabálytalansága miatt

Tisztázták a próbarajtok szabályait a Forma–1-es Orosz Nagydíj előtt.

Lewis Hamilton egy biztosnak tűnő győzelmet bukott el tavaly a Forma–1-es Orosz Nagydíjon már a rajt előtt: tiltott helyen végzett próbarajtokat vasárnap, a rajtrács felé menet. Mivel kétszer is próbálkozott, a Mercedes pilótája kétszer öt másodperces büntetést kapott, valamint büntetőpontokat is kapott, melyeket később pénzbüntetésre váltottak.

Mint később kiderült, Hamilton versenymérnöke beleegyezésével végzett tiltott helyen, a bokszutca kijáratától messzebb próbarajtokat, mondván, hogy ott sokkal inkább hasonlítanak a tapadási körülmények arra, melyeket a rajtrácson tapasztalhat.

Hogy idén ne történhessen hasonló, a hétvége előtt tisztázták a próbarajtok szabályait. Ezek alapján közvetlenül a bokszutca végi jelzőlámpák után, a menetirány szerinti jobb oldalon szabad gyakorolni. Ha esetleg sor alakulna ki a próbarajtoknál, nem szabad kielőzni a többieket és esetleg másokat ezzel hátrányos helyzetbe sodorni: mindenkinek ki kell várnia szépen a sorát – írja a vezess.hu.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×