eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Lionel Messi, az FC Barcelona spanyol labdarúgóklub volt játékosa megérkezik párizsi szállodájához 2021. augusztus 10-én. Messi a Paris Saint-Germain francia labdarúgóklubbal ír alá szerződést. A 34 éves Lionel Messi 21 év után hagyta el az FC Barcelonát, miután a barcelonai klubvezetés korábban bejelentette, hogy a spanyol szakszövetség pénzügyi fair play szabályai miatt nem tudják a hatszoros aranylabdás játékos szerződését meghosszabbítani.
Nyitókép: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson

Lecserélték Lionel Messit, ami utána történt, annak következményei lesznek - videó

Cseréjének sok sikert kívánt, majd nem viszonozta edzője kézfogási szándékát.

Lionel Messi hazai pályán, a Parc des Princes-ben is bemutatkozott végre a Paris Saint-Germainben. Különleges debütálás volt: senki sem gondolta volna, hogy bár az argentin szupersztár nem sérült meg, Mauricio Pochettino mégis lecseréli, noha a csapat csak döntetlenre áll. Nem csoda, hogy ez a tény azóta nagyobb visszhangot kapott, mint a PSG sorozatban hatodik bajnoki győzelme az idényben, még ha azt egyik legerősebnek ítélt riválisa, az amúgy közepesen kezdő Olympique Lyonnais ellen aratta.

A 75. percben, 1-1-es állásnál döntött Pochettino a csere mellett. Előtte Lucas Paqueta góljával az OL vezetést szerzett, de ezt Neymar egy vitatható büntetőből kiegyenlítette.

Az argentin lehívta honfitársát a pályáról, s Asraf Hakimit küldte be a helyére.

A meccs után az edző elmagyarázta, miért döntött így a stábjával. „Úgy döntöttünk, hogy pihentetjük őt, megelőzve egy esetleges jövőbeli sérülést. Fontos mérkőzések várnak ránk, és meg kell védenünk őt. Az ilyenek a csapat érdekében hozott döntések.”

Messi viszont nem adott kezet honfitárs edzőjének, dühösen ballagott a kispad felé.

Számos videofelvétel is rögzíti az esetet.

A Marca című napilap azt írta. „Leo volt a fő attrakciója ennek a mérkőzésnek. Eleinte nagyon aktív volt, lelkes és gyors, mint néhány évvel ezelőtt. Ám aztán lecserélték, mindenki meglepetésére, anélkül, hogy ő tudta volna az okát.”

Az El Mundo Deportivo nyomtatott verziója a címoldalon közölte: „Messi, egy lecserélés és egy fintor. Majd azt írta: „Pochettino megoldásokat keresett, és úgy döntött, hogy lehívja a pályáról. Messi helyére Hakimi lépett. Az argentin arca mindent elmond, nem volt hajlandó kezet fogni edzőjével.”

Az El Mundo is idézte Pochettino véleményét: „Választanunk kell, hogy minden mérkőzésen ugyanazt a tizenegyet szerepeltetjük, vagy a teljes keretben gondolkodunk, minden játékosnak lehetőséget adva.”

Pochettino beszélt arról is, mit szólt (szerinte) Messi az esethez: „Megkérdeztem Leót, hogy van, s azt mondta, jól.”

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×