eur:
394.38
usd:
370.16
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Olekszandr Zubkov, a Ferencváros és Jeremie Frimpong, a Bayer Leverkusen játékosa (b) a labdarúgó Európa-liga csoportkörében, a G csoport első fordulójában Leverkusenben 2021. szeptember 16-án.
Nyitókép: MTI/AP/Martin Meissner

Bosszantó vereséget szenvedett vezetése után a Ferencváros Leverkusenben

A Ferencváros bár vezetett, 2-1-es vereséget szenvedett a Bayer Leverkusentől a labdarúgó Európa-liga csoportkörének 1. fordulójában. Bosszantó, hogy egyéni hiba előzte meg a döntő találatot.

A kezdőcsapatok. Bayer Leverkusen: Hradecky – J. Frimpong, Kossounou, Tah, Sinkgraven – Palacios, Demirbay – Adli, Wirtz, Diaby – Alario. Ferencváros: Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Blazic, Civic – Vécsei, Loncar – Zachariassen, Zubkov – R. Mmaee, Tokmac.

Beigazolódtak az előrejelzések, Patrik Schick nem játszik egyelőre. A zöld-fehéreknél a felépült Sami Mmaee kiszorította Kovacevicet, s némi meglepetésre kimaradt Uzuni és nem játszik az eltiltott Laidouni.

Meglepően alacsony tempóban kezdődött a mérkőzés, ez feltétlenül kedvez a Ferencvárosnak.

A Fradi vezet, Tokmac nekilódult a bal oldalon, betört a tizenhatoson belülre, felnézett, pontosan passzolt, s az érkező Ryan Mmaee nyolc méterről a szinte üres kapuba passzolt, 0-1.

Nagyon lazán védekeznek a németek, Tokmac újabb megugrása után Demirbay sárga lapot érően állította meg. Zubkov lövése lepattant a sorfalról.

Eddig mintha a Ferencváros lenne a Bundesliga élcsapata: Wingo lövését Hradeckynek kellett vetődve védenie.

15. perc, először harsant fel a lelátón a hajrá, Fradi. Demirbay lőtt távolról, Dibusz rajta volt a labdán.

Palacios lövése nagyon jó helyre ment német szempontból – miközben Vécsei sérülten ült a gyepen –, Civic fejjel mentett.

Diaby a saját térfeléről úgy adott haza, hogy szöglet lett. Abból meg semmi.

Támadgat a Leverkusen, szerény hatékonysággal. A Kicker internetes kiadása szerint: „Hidegzuhany, vezet a Ferencváros”.

Demirbay nagyszerű szabadrúgása után Dibusz kiütötte a labdát a jobb felső sarok elől.

A másik pályán, Sevillában, vezet a Celtic 1-0-ra.

A 32. percben Alario fordulás után, a levegőben lévő labdát, nagyszerűen lőtte meg, Dibusz Dénes élete egyik legnagyobb védésével ütötte ki a labdát. Ha bemegy, azt mindtuk volna, védhetetlenül lőtt a felső sarokba az argentin középcsatár. Lám, mégis csak lehetett védeni – szerencsére.

A második negyedóra a Leverkusené volt, de Dibusznak köszönhetően továbbra őrzi a vezetését a Ferencváros.

A 37. percben kiegyenlített a német csapat, Diaby Frimponghoz játszott, a holland hátvéd visszatette a labdát az alapvonal közeléből, Diaby átlépte, s az érkező Palacios a tizenhatos vonaláról felrúgta a labdát a jobb felső sarokba, 1-1.

Sevillában több a gól, Betis–Celtic 2-2.

A Ferencváros újabb gólt szerzett, de Vécsei felkarját érintette a labda, így a középpályás hiába vágta a labdát hat méterről a hálóba. A VAR elvette a gólt, pedig a lett bíró középre mutatott. Érdekes, hogy sok mindenben hasonlít a meccs eddigi alkulása a berni, Young Boys elleni BL-selejtezőhöz. (Fradi-vezetés, egyenlítés, meg nem adott újabb Fradi-gól.)

Alario és Sami Mmaee harcolt a tizenhatoson belül, a Fradi védője kézzel beléekapott a labdába, szerencsére a VAR nem ítélte szabálytalannak.

Duaby betörése után Dibusz ismét bravúrral védett. Kevéssel utána Jonathan Tah gólt fejelt, de a játékvezető szerint lökött a fejese előtt.

Vége az első félidőnek, 1-1.

Megkezdődött a második játékrész, nem cserélt Peter Stöger. Tíz perccel beljebb vagyunk, a játék képet a 15-35. közöttihez hasonlít, meddő fölényben játszanak a németek.

Alario ziccerből a kapu fölé bombázott, egyébként lesről lépett vissza. Három pe3rccel később Dibusz maga alól kikapta. Nagy a nyomás, nehéz lesz kibírni, ha nem tudja megtartani a labdát a Ferencváros.

Sevillában közben a Betis 0-2-ről 4-2-re fordított.

Civic éles beadása után Tah kirúgta Ryan Mmaee elől a labdát.

A 67. percben beálltak a nagy sztárok a Leverkusenbe, Schick, Bellarabi és Hincapie is. A Ferencvárosban Vécseit Uzuni váltotta.

A 69. percben Civic eladta a labdát, Frimpong tökéletes labdát adott a középen teljesen egyedül érkező Wirtznek, aki a kapuba emelte a labdát 13 méterről, 2-1.

Indokolt csere a magyar bajnoknál, Loncar helyett Gavric játszik az utolsó bő negyedórában.

Diaby beadása után Patrik Schick, Sami Mmaeével a nyakán, a kapu mellé lőtt.

A 85. percben Gavrics a saját tizenhatosán belül luftot rúgott, Amiri szerencsére a kapu fölé lőtt.

Cabraja a Fradi új játékosa, Zubkov helyén.

Az utolsó percekben a Leverkusen őrizte az előnyt, 22-10 volt a kapu lövések aránya, 8-4 a kaput eltalálóké.

A Ferencváros 2-1-re kikapott, így vereséggel kezdte Európa-liga szereplését.

A csoport másik mérkőzésén Betis–Celtic 4-3.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×