eur:
393.26
usd:
367.68
bux:
66220.05
2024. április 25. csütörtök Márk
Kovacsics Anikó gólöröme a franciaországi női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének negyedik fordulójában játszott Magyarország - Románia mérkőzésen Nancyban, a Jean Weille Sportközpontban 2018. december 12-én. Magyarország-Románia 31-29.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Az első számú szurkoló lett a magyar válogatott csapatkapitányából

Kovacsics Anikó, a Ferencváros irányítója büszke a női kézilabda-válogatott olimpiai hetedik helyezésére és optimista a Fradi idei szereplését illetően. Szeretnének bajnoki címet védeni és bekerülni a Bajnokok Ligája legjobb négy együttese közé.

A Ferencváros és a női kézilabda-válogatott irányítója, Kovacsics Anikó az olimpián sérült meg újra és műteni kellett a vállát. „Most volt egy hete a vállműtétem, jól sikerült. Elkezdtem a rehabilitációt, aminek az első négy hete, hogy rögzítve fel van kötve a karom. Utána kezdődik majd az érdemi rész, de azt ki kell várni” – mondta az M4 Sporthíradójában.

Az FTC közleménye szerint minimálisan fél éves kihagyás vár rá. „Valószínűleg tényleg alsó hangon ez lesz a minimum. A rehabilitáció közben látjuk majd, milyen állapotban leszek. Örülnék neki, ha hamarabb térnék vissza, de nem szabad elkapkodni” – idézi a hirado.hu.

Márciusban már megsérült a válla, de a tokiói olimpiáig felépült, ott azonban az első mérkőzés utáni edzésen újra fájdalmat érzett. „Megviselt, főleg hogy szinte teljesen jónak éreztem a vállam már a távolabbi lövésekre is. Semmi félsz nem volt bennem, de egy olyan ütést kaptam, amit a március végi sérüléskor is. Ez ugyanazt az eredményt hozta, nem tartott úgy a vállam.”

A válogatott, amelynek ő volt a csapatkapitánya, végül a hetedik helyen végzett az ötkarikás játékokon. „Ez a hetedik hely egy olimpián olyan eredmény, amire büszkék lehetünk. Nyilván a brazil és az orosz meccs nem volt szép, lehetett volna jobb. A végül olimpiai bajnok franciáktól is csak eggyel kaptunk ki, ott egy kicsi kellett volna. Erről már kár beszélni, mi lett volna, ha. Örülök, hogy a csapat össze tudta szedni magát, nagy erőre vall.”

Nagyon bízik a Ferencváros jó szereplésében, jó dolgokat látott a felkészülési meccsek alatt és a pályán kívül az öltözőben is. Szeretnék megvédeni bajnoki címüket a Győrrel szemben, de ezt nagyon nagy célnak tartja. „A Győr nagyon erős. A tavaszi győzelmünk fantasztikus volt, szinte álomszerű. Ha elhisszük és minden meccsen a cél lebeg a szemünk előtt, bármi megtörténhet. Kemény szezon lesz, kezdődnek a meccsek, tegnap a bajnoki, majd szombaton idegenben a BL, ez így lesz november közepéig, végéig. Szerintem felkészültünk rá.”

Dortmundba nem utazik a csapattal a BL-rajtra, de a tévé előtt ő lesz az „első számú szurkoló”, a hazai meccseken pedig „természetesen” ott lesz. Az EHF sorrendje alapján a Győr lesz az idei Bajnokok Ligája legerősebb csapata, a Ferencvárost az ötödik helyen rangsorolta az Európai Kézilabda-szövetség. Bízik abban, sikerül megugorni az utolsó lépcsőfokot, és bejutnak a Final Fourba, a legjobb négy csapat közé. „Évről évre ott vagyunk a közelében, a rutint is egyre jobban megszerezzük. Ez a célunk, ha nem ez lenne, akkor inkább ne is álljunk neki a szezonnak. Örülnék, ha egyszer végre két magyar csapat lenne a Final Fourban.”

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Megtorpant a raktárpiac: csökkent a kereslet, emelkedtek az üresedési ráták

Megtorpant a raktárpiac: csökkent a kereslet, emelkedtek az üresedési ráták

2024 első negyedévében a teljes országos modern ipari/logisztikai állomány 5 103 595 négyzetmétert tett ki. Ebből a fővárosban és környékén található 3 522 155 négyzetméter, míg a regionális hazai állomány 1 581 440 négyzetméter - derül ki a BRF legfrissebb jelentéséből. 2024 első negyedévében nem történt új ingatlan átadása a fővárosban, a regionális piacokon pedig mindössze egy épület átadását rögzítették Debrecenben, ami 5650 négyzetmétert tett ki.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×