eur:
388.72
usd:
361.74
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály
Neymar, a Paris Saint-Germain brazil játékosa a csapat edzésén a Párizshoz közeli Saint-Germain-en-Laye-ben 2019. szeptember 17-én, egy nappal a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában a Real Madrid ellen játszott mérkőzés előtt. A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) háromról két mérkőzésre csökkentette Neymarnak a labdarúgó Bajnokok Ligájára szóló eltiltását, a brazil játékos legközelebb a harmadik fordulóban, október 22-én léphet pályára a belga Club Brugge ellen.
Nyitókép: MTI/EPA/Ian Langsdon

Milliókat kaphat klubjától Neymar, ha jól viselkedik

A Paris Saint-Germain brazil futballcsillaga, Neymar - fizetésén felül - évi hat és fél millió eurót kaphat klubjától jó "magaviseletének" méltánylásaképpen.

Az El Mundo spanyol napilap értesülése szerint a válogatott támadó szerződésének értelmében a pályán kívüli "udvariasságával és pontosságával" érdemelheti ki a plusz pénzt, amelyet havi részletekben egyenlít ki a PSG.

Az újság tudomása szerint Neymarnak az "etikai bónusz" fejében eleget kell tennie annak a kitételnek, hogy nem késik edzésről és mérkőzésről, továbbá "udvariasan és barátságosan kommunikál a szurkolókkal, akiket köteles köszönteni minden meccs előtt és után".

A brazil az évi hat és fél milliós külön jutalomért a kontraktusa záradékában azt is vállalta, hogy nem bírálja nyilvánosan párizsi klubját, sem annak politikáját - írta az El Mundo, amely vasárnap adott hírt arról, hogy az arab tulajdonban levő Paris Saint-Germain annak idején csaknem félmilliárd eurót áldozott Neymar megszerzésére és a sztár fizetésére.

A lap a rendelkezésére álló dokumentumokra hivatkozva azt írta, hogy a 29 éves támadóért az FC Barcelonának fizetett 222 millió euróhoz társult még a párizsiakhoz 2017-ben öt esztendőre szerződő Neymar évi 43,3 millió eurós bruttó fizetése, s a kontraktus kiegészült úgynevezett hűségbónusszal, amely hosszú távú maradásáért cserébe 50,5 millió euróval gazdagította a brazilt. Így a teljes "Neymar-művelet" - mint a futballtörténelem mindmáig legdrágább szerződése - az újság tudomása szerint összesen 489 228 117 euróba került.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Oroszország 2023 ősze óta kap fegyvereket Észak-Koreától, köztük számos rakétatípust is. A fegyverek hatékonyságával kapcsolatban azonban súlyos aggályok merülnek fel a bevetések alkalmával – írja az Ukrajinszka Pravda. Május 8-án az orosz erők tömeges légitámadást hajtottak végre Ukrajna több régiójában. A célpontok között stratégiai fontosságú létesítmények voltak, melyek közül többet is találat érhetett. Az ukrán légvédelem összesen 59 ellenséges eszközt semmisített meg - írta a Kyiv Post. Cikkünk folyamatosan frissül az ukrajnai háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×