eur:
389.13
usd:
361.78
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály
West Germanys national football team captain, Franz Beckenbauer, holds up the World Cup trophy after they defeated the Netherlands 2-1 in the World Cup soccer final on July 7, 1974, at Munichs Olympic stadium in Germany. Applauding at right, German goalkeeper Josef Sepp Maier and from left: FIFA president Sir Stanley Rous and German president Walter Scheel, smiling. (AP Photo)
Nyitókép: Anonymous

Francz Beckenbauer: testvérek voltunk Gerd Müllerrel

A játékosként és szövetségi kapitányként is világbajnok Beckenbauert sokkolta egykori játékostársa halála.

Franz Beckenbauer, aki a Bayern Münchenben és a német válogatottban is csapattársa volt a vasárnap elhunyt Gerd Müllernek, úgy fogalmazott: ők ketten olyanok voltak, mint két testvér.

"Nagyszerű srác volt és sokkal kedvesebb, mint azt sokan gondolnák. Gerd Müller és én olyanok voltunk, mint két testvér" - idézte őt a Bild című lap.

Müller a bajor klub színeiben 607 térmérkőzésen 566 gólt szerzett, a Bundesligában pedig 427 meccsen 365 gólig jutott, amivel toronymagasan a legeredményesebb. Az egy bajnoki idényen belül szerzett 40 gólos rekordját az elmúlt szezonban döntötte meg Robert Lewandowski 41-gyel. A német bajnokságban hétszer volt gólkirály. A válogatottban, mellyel 1972-ben Európa-, 1974-ben pedig világbajnok lett, 62 összecsapáson 68 találatot ért el.

A "nemzet bombázója" háromszor nyert Bajnokcsapatok Európa-kupáját (BEK) és egyszer Kupagyőztesek Európa-kupáját (KEK). Négyszeres német bajnok és négyszeres kupagyőztes, 1970-ben ő érdemelte ki az Aranylabdát.

Visszavonulása után is a Bayern München kötelékében maradt, hosszú ideig az utánpótlással foglalkozott. Évek óta Alzheimer-kórral küzdött.

Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×