eur:
395.09
usd:
370.83
bux:
65054.54
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: jegkorongszovetseg.hu

Megvan a fennállása első vb-jére utazó női hokiválogatott kerete

Kihirdette a jövő pénteken kezdődő kanadai elit-világbajnokságra utazó 25 fős keretét Lisa Haley, a magyar női jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya.

Az edzői stáb döntése értelmében a bő keretből Baker Taylor, Pázmándi Zsófia, Szelényi Nina és Williams Hayley nem vehet részt a tornán Calgaryban.

"Nagyon nehéz döntés volt a keretszűkítés. Itthon kell hagynunk néhány nagyon jó embert és játékost. Taylor Baker és Hayley Williams még nem szerepelhet a válogatottban ezen a vb-n. Szelényi Nina és Pázmándi Zsófia nagyon tehetséges, nagy jövő áll előttük a válogatottban, de ez még nem az ő idejük. Sokat fejlődtek és jó úton járnak" - mondta Lisa Haley.

A csapat - amely fennállása során először szerepel az elitben - a múlt héten Győrben készült, kedden Münchenből utazik Kanadába, a vb-re augusztus 20. és 31. között kerül sor.

A magyarok közép-európai idő szerint augusztus 21-én 20 órakor a németek ellen nyitnak, és 22-én szintén 20 órakor a csehek ellen folytatják. A japánok ellen augusztus 25-én hajnali 3.30-kor lépnek pályára, míg a dánokkal augusztus 26-án 3.30-kor találkoznak. Az öt csapatból a legjobb három jut a negyeddöntőbe, a finálét augusztus 31-én játsszák.

Mivel a pandémia miatt az alsóbb divíziók tornáit törölték, ezért idén nem lesz kieső az elitből, azaz a magyarok jövőre is a világ legjobb tíz válogatottja között játszhatnak.

A vb-keret

kapusok: Németh Anikó (MAC Budapest), Szabó Fruzsina (MAC Budapest), Tóth Zsófia (KMH Budapest)

hátvédek: Grkovic Jelena (MAC Budapest), Kiss-Simon Franciska (KMH Budapest), Knee Sarah (KMH Budapest), Mayer Fruzsina (KMH Budapest), Németh Bernadett (MAC Budapest), Odnoga Lotti (Dartmouth College), Pártos Réka (MAC Budapest), Tóth Enikő (KMH Budapest)

csatárok: Dabasi Réka (KMH Budapest), Gasparics Fanni (MAC Budapest), Gowie Alexandra (MAC Budapest), Horváth Imola (Göteborg), Huszák Alexandra (KMH Budapest), Jókai-Szilágyi Kinga (Vienna Sabres), Kiss Andrea (MAC Budapest), Kreisz Emma (Stanstead College), Metzler Regin (KMH Budapest), Pintér Hanna (SDE Stockholm), Pintér Lili (SDE Stockholm), Rónai Alexandra (MAC Budapest), Seregély Mira (University of Maine), Szamosfalvi Petra (KMH Budapest)

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×