eur:
395.25
usd:
371.87
bux:
66277.71
2024. április 16. kedd Csongor
Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője (b) és Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Brit Nagydíjának rajtja után a silverstone-i pályán 2021. július 18-án.
Nyitókép: Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője (b) és Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Brit Nagydíjának rajtja után a silverstone-i pályán 2021. július 18-án. MTI/AP/Jon Super

Forma–1: totálkáros Max Verstappen kocsija, kiderült, mennyibe kerül a javítás

Az ütközés után a holland pilótának állítólag kutya baja, az autójáról nem mondható el ugyanez.

Max Verstappen kezdhette az élről a Forma–1-es Brit Nagydíjat, de a rajt után keményen kellett védekeznie, hogy tartsa a pozíciót. Több támadást is intézett ellene a második helyről induló Lewis Hamilton, majd a Copse kanyarba fordulva belülre vágott a brit, aki kisodródva eltalálta ellenfele autójának a bal hátulját. Az összeérés következtében a világbajnoki éllovas a gumifalba csapódott, a hollandot 51 G-s erőhatás érte – idézi fel a vezess.hu.

Az már a csattanás után is látszott, hogy a komoly károk érték Verstappen RB16B kódjelű versenyautóját, de a pontos számokról a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko tájékoztatott. “A dolgok jelenlegi állása szerint nagyjából háromnegyed millió euró lesz, de a motor helyzete még nem tisztázott” – mondta az osztrák a német RTL-nek. “Különösen a költségsapka idején ez egy jelentős összeg, ami fáj nekünk” – utalt az átszámítva 270 millió forint körüli összegre.

A Red Bull minden bizonnyal új kasztnival készül majd a Magyar Nagydíjra, a motor sorsáról a Honda vizsgálata után születhet döntés. “Amikor először láttam felemelve az autót, azt hittem, nagy a kár. De valójában úgy tűnik, a károk kisebbek, mint ahogy először láttuk” – mondta Tanabe Tojoharu technikai igazgató. Az egységet visszaküldik Japánba, ahol alaposan átnézik azt.

Verstappen az eset után kórházban került, de már vasárnap este kijöhetett. Marko elmondta, a világbajnoki pontversenyben vezetp holland pilóta jól van: “Maxnak csak egy kicsit fáj a nyaka, de ezen kívül szerencsére kutya baja.”

Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Republikánus törvényhozók azt javasolták, hogy próbáljanak meg egy csak Izrael támogatására vonatkozó törvénycsomagot elfogadni. A Fehér Ház hétfőn azonban megismételte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem fog jóváhagyni egy önálló, egyedül csak Izraelt támogató finanszírozási törvényjavaslatot, a csomagnak Ukrajna támogatását is tartalmaznia kell. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök fölvetette, hogy a NATO-országok úgy segíthetnék az ukrán védekezést, ahogy tették azt Izraellel, de a Fehér Ház szerint a két ország esete teljesen más, az Egyesült Államok nem fog részt venni az ukrajnai harcokban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 15:23
2024. április 16. 14:48
×
×
×
×