eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
A debreceni Dzsudzsák Balázs gólöröme a labdarúgó Merkantil Bank Liga 38., utolsó fordulójában játszott Debreceni VSC - Szombathelyi Haladás mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2021. május 16-án.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Új szerepkörben Dzsudzsák Balázs – a cél ismét a válogatott

A debreceni csapat kapitánya minden erejével azon lesz, hogy bebizonyítsa Marco Rossi szövetségi kapitánynak, hogy helye van a nemzeti tizenegyben.

A 34 éves, 108-szoros válogatott focista keményen készült az új NB I-es idényre, ráadásul új szerepkörben is kipróbálhatta magát a DVSC szombati felkészülési mérkőzésén, ahol az első gólt ő szerezte tizenegyesből. A bal szélsőként ismert játékos ezúttal irányítói szerepkörben mutathatta meg, hogy mire képes.

Dzsuzsák Balázs többek között arról beszélt az NSO-nak adott interjúban, hogy Huszti Szabolcs vezetőedző arra kérte őt, hogy a csapatkapitányi feladatai ne merüljenek ki a térfélválasztásban, hanem arra is figyeljen, hogy a társai mindvégig koncentráltak legyenek és éhesek a sikerre. „Ha esetleg szólni kell valakinek, miben maradtunk a meccs előtti taktikai értekezleten, szólok.”

A nemrég zárult labdarúgó-Európa-bajnoksággal kapcsolatban úgy fogalmazott, elfogadta, hogy nem lehet ott a pályán, de nem akarta elbújva, behúzott függönyök mögött, televízión át nézni a meccseket, ezért kiment a Puskás Arénába szurkolni. „Nem tagadom: amikor felhangzott a Himnusz a portugálok elleni mérkőzés előtt,

potyogtak a könnyeim, mert fájt a szívem, hogy nem lehetek lent a gyepen,

megrohantak az emlékek, de tudomásul vettem a kapitány döntését – a másodosztályból nem válogat.

De feljutottak, és a célja, hogy olyan teljesítménnyel segítse a Lokit, hogy azzal visszakerüljön a nemzeti csapatba – tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.

Milák Kristóf nélkül is döntős a 4x100-as férfi gyorsváltó

A hetedik idővel döntős a Németh Nándor, Szabó Szebasztián, Jászó Ádám, Kós Hubert összeállítású, Milák Kristóf nélkül vízbe szálló férfi 4x100-as gyorsváltó a párizsi olimpián.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×