eur:
389.62
usd:
363.64
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay

Kiderült, a magyarok szerint továbbjut-e a labdarúgó-válogatott

És az is, mennyien gondolják, hogy legalább a pontszerzésre esélyes a magyar csapat, valamint hogy ki nyerheti a sorozatot.

A magyarok 82 százaléka látja pontszerzésre esélyesnek a magyar labdarúgó-válogatottat a június 11-én kezdődő - részben budapesti rendezésű - Európa-bajnokságon, a harmaduk pedig a továbbjutást is biztosra veszi - derül ki a Szerencsejáték Zrt. közleményéből. Az Eb 2020 kutatásban 1000 főt kérdeztek meg.

A válaszadók kicsivel több mint harmada követi majd a részben hazai rendezésű kontinensbajnokság eseményeit, a magyar csapat mérkőzéseit minden második tervezi megnézni és a hazai fogadók a papírforma ellenében is az érzelmeikre hallgatnak.

Arról a kérdésről, hogy a magyar válogatott hány pontot szerez majd a csoportmérkőzések során, az Eb meccsei iránt érdeklődők

közel kétharmada úgy vélekedett, hogy 1-4 pontot sikerül elérni.

Mindössze 6 százalék volt azon pesszimisták aránya, akik szerint a válogatott nem szerez pontot a csoportmérkőzések során.

Az összes megkérdezett harmada úgy érzi, van esély arra, hogy a magyar válogatott továbbjusson a csoportkörből. Ők a legnagyobb arányban a negyeddöntőbe várják a csapatot, tehát összeségében bizakodó hangulat uralkodik a futballszurkolók körében.

A válaszadók Szoboszlai Dominikot gondolják a leggólerősebb magyar játékosnak, míg az Eb legjobb játékosa és gólkirálya címére egyaránt Cristiano Ronaldót tartják a legesélyesebbnek.

A Szerencsejáték Zrt. sportfogadási szakértői szerint a Tippmixen és a Tippmixpro.hu oldalon beérkezett eddigi tétek azt mutatják, hogy pár héttel az Eb előtt a magyar sportfogadók jelenleg Belgium, Franciaország és Anglia együttesét tartják a legesélyesebbnek a végső győzelemre, de a hazai sikerek tekintetében is optimizmus tapasztalható: a fogadóknál jelenleg Magyarország is az első öt esélyes között van. Ezzel szemben a kutatás megkérdezettjei - akik között nem csak sportfogadók voltak - messze legnagyobb arányban Németországot (34 százalékuk) várják a torna győztesének, amelyet Spanyolország és Franciaország követ.

A fogadási kedv tovább erősödik, annak is köszönhetően, hogy a magyar válogatott - 2016-hoz hasonlóan - ismét ott van a kontinenstorna mezőnyében, ráadásul Budapesten is rendeznek majd négy mérkőzést.

Horváth Zoltán, a szerencsejáték-szervező társaság sportfogadási vezetője szerint mivel idén számos új fogadási lehetőség bekerül a Tippmix és a TippmixPro kínálatába, ezért arra számítanak, hogy még nagyobb arányban növekszik a fogadások száma, sőt jó esély mutatkozik rá, hogy az öt évvel ezelőtti fogadási rekordok megdőlnek az idei tornán.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×