eur:
388.9
usd:
361.38
bux:
68602.34
2024. május 7. kedd Gizella
PORTO, PORTUGAL - MAY 29: Caesar Azpilicueta of Chelsea lifts the Champions League Trophy following their teams victory in the UEFA Champions League Final between Manchester City and Chelsea FC at Estadio do Dragao on May 29, 2021 in Porto, Portugal. (Photo by Pierre-Philippe Marcou - Pool/Getty Images)
Nyitókép: Pierre-Philippe Marcou - Pool

Két friss BL-győztes is bekerült az olasz Eb-keretbe

Roberto Mancini szövetségi kapitány kihirdette 28 fős keretét.

Az idén nyárra halasztott és részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra készülő olasz labdarúgó-válogatott 28 fős keretében már ott van a Bajnokok Ligájában győztes Chelsea két játékosa.

Roberto Mancini szövetségi kapitány listáján a korábbi, 33 fős kerettel ellentétben már szerepel Emerson Palmieri és Jorginho neve. A térdsérüléssel bajlódó Marco Verrattié pedig továbbra is ott van, bár a csapat alapembere még mindig nem csatlakozott társaihoz.

A szakvezetőnek – akivel az olasz szövetség múlt hétfőn 2026-ig szerződést hosszabbított – június 1-jéig kell megadnia a 26-os névsort. Az együttes hétfőn kezdte meg a közös edzéseket, és pénteken San Marinóval játszott barátságos meccset Cagliariban és 7–0-ra nyert, pénteken pedig a csehekkel csap össze Bolognában.

Az olaszok mindhárom csoportmérkőzésüket a római Stadio Olimpicóban játsszák az Európa-bajnokságon:

  • a nyitómeccsen június 11-én Törökország, majd
  • június 16-án Svájc,
  • június 20-án Wales

ellen lépnek pályára.

Az előzetes olasz keret

kapusok: Gianluigi Donnarumma (AC Milan), Alex Meret (Napoli), Salvatore Sirigu (Torino)

védők: Francesco Acerbi (Lazio), Alessandro Bastoni (Internazionale), Leonardo Bonucci (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Giovanni Di Lorenzo (Napoli), Emerson Palmieri (Chelsea), Alessandro Florenzi (Paris Saint-Germain), Gianluca Mancini (Roma), Leonardo Spinazzola (AS Roma), Rafael Toloi (Atalanta)

középpályások: Nicolo Barella (Internazionale), Bryan Cristante (AS Roma), Jorge Luiz Jorginho (Chelsea), Manuel Locatelli (Sassuolo), Lorenzo Pellegrini (Roma), Matteo Pessina (Atalanta), Stefano Sensi (Internazionale), Marco Verratti (Paris Saint-Germain)

támadók: Andrea Belotti (Torino), Domenico Berardi (Sassuolo), Federico Bernardeschi (Juventus), Federico Chiesa (Juventus), Ciro Immobile (Lazio), Lorenzo Insigne (Napoli), Matteo Politano (Napoli)

Címlapról ajánljuk
Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Az adótartalom nem magyarázza a regionális eltéréseket a benzin és a gázolaj árát illetően, inkább az árrésekben jelentkező különbség okozott némi kontrasztot – mondta az InfoRádióban a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. Energia- és Klímapolitikai üzletág vezetője. Hortay Olivér hozzátette: magyar szempontból kedvező fejlemény, hogy a szomszédos országok átlagáraihoz képest már kevesebb, mint egyszázalékos a differencia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Elszálltak a bérek, elfogyott a munkaerő, egyetlen út előtt áll Magyarország

Elszálltak a bérek, elfogyott a munkaerő, egyetlen út előtt áll Magyarország

A bérnövekedéssel és a munkaerő kihasználtságának a további emelkedésével eljutottunk arra a pontra, hogy gazdasági növekedést valójában csak hatékonyságnöveléssel lehet elérni, ennek kulcsa a technológia használata - véli Vinnai Balázs. Az IVSZ elnöke szerint a Digitális Állampolgárság Program jó úton halad, az AI gyökeresen átalakítja a munkát, az IT-szektorban a leépítések elsősorban azért történnek, mert a bérek elképesztően elszálltak. Az MBH Bank elnöki főtanácsadóját a pénzintézet digitális fejlesztéseiről is kérdeztük. Ezekről a témákról június 11-ei Financial IT konferenciánkon is szó lesz, a rendezvényen Vinnai Balázs is részt vesz. Regisztráció és részletek itt!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×