eur:
394.34
usd:
369
bux:
65310.1
2024. április 23. kedd Béla
A második helyezett Kozák Danuta a női kajak egyesek 500 méteres döntője után a minszki II. Európa Játékokon a Zaszlavl regatta pályán 2019. június 27-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kozák Danuta nyerte a válogatót 500-on

A második helyen Csipes Tamara ért be Szegeden, ezzel ők ketten olimpiai indulónak tekinthetők.

Az olimpiai címvédő Kozák Danuta nyerte a női kajak egyesek 500 méteres döntőjét Szegeden, a kajakosok és kenusok válogatóversenyén, amelyen az olimpiai, illetve az Európa-bajnoki csapatba kerülés a tét. A Ferencváros 34 éves versenyzője és a másodikként célba ért Csipes Tamara így már tokiói indulónak tekinthető.

A hétvége egyik legjobban várt küzdelmét már a vasárnapig tartó viadal nyitónapján lebonyolították, a négy előfutamban összesen négy olimpiai és kilenc felnőtt világbajnok szállt vízre, de utánpótlás vb-győztesből is akadt jó néhány a rajtnál.

Az előcsatározások nem hoztak meglepetést, a hetes fináléba az ötszörös olimpiai bajnok Kozák, a riói aranyérmes Csipes, továbbá a világbajnok Bodonyi Dóra, Medveczky Erika, Kárász Anna és Gazsó Alida Dóra, valamint az Európa-bajnok Lucz Dóra került. A délutáni döntőben aztán – amelyben oldal-hátszél nehezítette a versenyzők dolgát – Kozák és Csipes vívott nagy harcot a győzelemért, de csak egy ideig, mert a hajrában előbbi ellépett, és végül körülbelül egyhajós előnnyel diadalmaskodott. Csipes magabiztosan szerezte meg a második helyet, harmadikként pedig Kozák párostársa, Bodonyi ért a célba.

Hüttner Csaba szövetségi kapitány korábban azt mondta, hogy az első két helyezett tokiói utazónak tekinthető.

A pénteki nap másik versenyét, a férfi kenu kettesek 1000 méteres futamát a Hajdu Jonatán, Fekete Ádám duó nyerte. Ebben a számban már megvan az olimpiai induló Adolf Balázs és Fejes Dániel személyében, ők most nem is szálltak vízre.

A hétvége nemcsak az olimpiára, hanem a jövő heti, poznani Eb-re is válogat, a tokiói csapat a kontinensviadal után alakul majd ki véglegesen.

Eredmények

férfi C-2 1000

1. Hajdu Jonatán, Fekete Ádám (Dunaferr, UTE) 3:38.788 p

2. Zombori Dominik, Kocsis Ádám (MVM Szegedi VSE) 3:40.059

3. Fodor Nicholas, Bakó Tamás (MTK, KSI SE) 3:43.964

női K-1 500

1. Kozák Danuta (Ferencváros) 1:49.713 p

2. Csipes Tamara (Budapesti Honvéd) 1:50.970

3. Bodonyi Dóra (Szolnoki Kajak-Kenu Klub) 1:51.332

A további program

szombat: előfutamok 10.00, döntők 10.20 és 17.05

vasárnap: előfutamok 9.30, döntők 15.05

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×