eur:
393.5
usd:
364.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A győztes ferencvárosi csapat játékosai örülnek, jobbról Csiszár-Szekeres Klára, miután 31-22-re nyertek a női kézilabda NB I-ben játszott, FTC-Rail Cargo Hungaria - Győri Audi ETO KC mérkőzésen a budapesti Elek Gyula Arénában 2021. május 5-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Nagy lépést tett a bajnoki cím felé az FTC

A Ferencváros 29-27-re győzött Debrecenben a női kézilabda NB I-ben, még két győzelem kell az aranyéremhez.

Az FTC számára volt nagyobb a meccs tétje, ugyanis május 5-én nagy meglepetésre 31-22-re legyőzte a címvédő Győrt az NB I rangadóján, ezzel lépéselőnybe került a bajnoki címért zajló csatában, pontegyenlőség esetén ugyanis az egymás elleni eredmények döntenek, ami a Ferencvárosnak kedvez, mert február elején "csak" 33-27-re kapott ki Győrben.

A debreceniek szerezték az első gólt, de a folytatásban pontosabban kézilabdáztak és némileg motiváltabbnak tűntek a fővárosiak, akik a német Emily Bölk vezérletével 9-4-re elléptek. Kudor Kitti vezetőedző időkérését követően felvette a játék ritmusát a DVSC, türelmesebben, taktikusabban játszott, hatékonyabban védekezett, és a szünetben már csak kétgólos hátrányban volt.

A fordulás után sem változott a kiváló lelátói hangulat és a játék képe: mindkét együttes remekül teljesített, a Debrecen a meccs kétharmadánál egyenlített, de Szucsánszki Zita irányításával a vendégek nem hagyták, hogy ellenfelük átvegye a vezetést. A 45. perc után látszott, hogy a Bajnokok Ligájában edződött Ferencváros jobban fogja bírni az iramot és a nagy tét miatti nyomást, Szucsánszki pályafutása legszebb napjait idézte, szinte minden lövést elvállalt, és nem hibázott. A DVSC tíz perc alatt csupán egyszer talált be, és ebben az időszakban a fővárosiak egy 5-1-es sorozattal eldöntötték a meccset, és nagy valószínűséggel a bajnoki címet is, hiszen a hátralévő két fordulóban az Alba Fehérvár és az MTK lesz az ellenfelük.

A mezőny legjobbja Szucsánszki volt, aki 11 lövésből tíz gólt szerzett, hazai oldalon Kovács Anna 16 kísérletből szintén tízszer talált be.

A Ferencváros 2011 óta sorozatban 11 alkalommal nyert bajnoki meccset a DVSC otthonában.

További eredmények

Győri Audi ETO KC-MTK Budapest 33-21 (16-15)

Hungast Szombathelyi KKA - EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE 26-24 (11-11)

Érd-Alba Fehérvár KC 25-29 (11-12)

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×