eur:
392.67
usd:
365.91
bux:
66497.49
2024. április 26. péntek Ervin
2020. március 4-én Lausanne-ban készült kép Thomas Bach-ról, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, a NOB elnökéről egy sajtótájékoztatón. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság 2020. március 24-én bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztják a 2020-as tokiói nyári olimpia megrendezését.
Nyitókép: MTI/EPA-KEYSTONE/Jean-Christophe Bott

A NOB-elnök csak közvetlenül az olimpia előtt utazik Japánba

A 67 éves Thomas Bach legutóbb novemberben járt Tokióban.

Július 12-én, a tokiói olimpia megkezdése előtt 11 nappal utazik Japánba Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke - jelentette csütörtökön a japán média.

A német sportdiplomata már május közepén is felkereste volna a rendezőket, azonban a koronavírus-járvány miatt ezt az útját elhalasztották.

Bach a tervezett program szerint találkozott volna Szuga Josihide miniszterelnökkel, Koike Juriko tokiói kormányzóval és Hasimoto Szeikóval, a szervezőbizottság elnökével is. A 67 éves NOB-elnök legutóbb novemberben járt Tokióban.

Így aztán Bach csak másfél héttel a július 23-i ötkarikás rajt előtt repül Japánba, ahol a pandémia miatt egyre többen követelik a játékok törlését. Az eredetileg május 11-ig elrendelt veszélyhelyzetet május végéig meghosszabbították Tokióban, mivel a fertőzések száma ismét növekedett.

A tokiói olimpia megnyitó ünnepségére a tervek szerint július 23-án kerül sor, az esemény pedig augusztus 8-ig tart.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×