eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közzétett képen Orbán Viktor kormányfő (j) fogadja Huszain al-Muszallamot, a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) első alelnökét, a szervezet elnökjelöltjét (b2) a Karmelita kolostorban 2021. május 17-én. Mellettük Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára (b) és Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tiszteletbeli elnöke, korábbi köztársasági elnök (j2).
Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Az úszók első emberét fogadta Orbán Viktor

Husain Al Musallam FINA-elnök mellett Schmitt Pál és Fürjes Balázs is részt vett a miniszterelnökkel folytatott tárgyaláson.

Orbán Viktor miniszterelnök a Budapesten zajló vizes Eb-ről, a fiatal úszók továbbképzéséről és a magyar úszósport támogatásáról is tárgyalt a Karmelita kolostorban Husain Al Musallammal, a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) első alelnökével, a szervezet elnökjelöltjével – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A találkozón részt vett Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja és Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára is. A megbeszélésen értékelték a jelenleg Budapesten zajló LEN úszó Európa-bajnokságot, amely a koronavírus-járvány kezdete óta a legnagyobb európai úszóverseny.

Havasi Bertalan tájékoztatása szerint a tárgyaláson szóba került a FINA új kezdeményezése is, amellyel támogatni szeretnék az úszó fiatalokat és fiatal felnőtteket, akik a versenyzés utáni életükre készülve továbbképzésükön gondolkodnak. Ezzel kapcsolatban egy ösztöndíj-program létrehozása a terv, melynek részeként a közeljövőben több ország vezető egyetemeivel szeretne megállapodást kötni a sportszövetség.

Az úszósport Magyarországi helyzetéről Orbán Viktor elmondta: a 16 kiemelt sportág közül a szakmai működtetés és fejlesztés támogatásait figyelembe véve az úszás részesül a legmagasabb állami támogatásban.

2010 óta, a tanuszoda programot is beleértve, a kormány 163 milliárd forintot fordított uszodák fejlesztésére, építésére. A mindennapos testnevelés bevezetésével párhuzamosan pedig a Magyar Úszó Szövetség 2013-ban meghirdette a "Minden gyermek tanuljon meg úszni" programot, az Úszónemzet Program részeként.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×