eur:
395.08
usd:
365.93
bux:
65340.3
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Az összetettben élen álló Valter Attila, a Groupama-FDJ csapat versenyzője ünnepel a pódiumon a 104. Giro dItalia olasz országúti kerékpáros körverseny hatodik, Grotte di Frasassi és Ascoli Piceno közötti 160 kilométeres hegyi szakaszának eredményhirdetésén Ascoli Picenóban 2021. május 13-án.
Nyitókép: MTI/AP/Gian Mattia D'Alberto

Valter Attila édesapja: meglehet a dobogó

Valter Attila átvette a vezetést az összetettben a Giro d'Italia olasz országúti kerékpáros körverseny hatodik, csütörtöki szakaszán, így a 22 éves magyar sportoló az első magyar bringás, aki a rózsaszín trikót viselheti egy háromhetes nagy körversenyen. Valter Attila 11 másodperccel vezet a belga Remco Evenpoel és 16-tal a Tour de France-győztes kolumbiai Egan Bernal előtt. A történelmi teljesítményről az édesapa, Valter Tibor nyilatkozott az InfoRádiónak. Szerinte fia mentális erejével odaérhet az összetett dobogójára is.

„Nem is tudom, mennyi idő alatt lehet ezt földolgozni” – fogalmazott az InfoRádiónak Valter Tibor, miután fia, Valter Attila – ismét történelmet írvaátvette a vezetést az összetettben a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny hatodik szakaszán, csütörtökön.

„Hirtelen nem hiszem, hogy tud ezzel bármit is kezdni, nyilván örül neki, és talán erőt meríthet belőle a továbbiakhoz” – tette hozzá.

Mint mondta, amikor egy versennyel terveznek, próbálnak a realitás talaján maradni, ami Valter Tibor legutóbbi nyilatkozatakor az összetett első 20 helyezésének valamelyike, esetleg egy szakaszgyőzelem volt. Az élet azonban mindig felülírja az álmokat, szerencsére most erőteljesen pozitívan – fogalmazott a 22 éves sportoló édesapja.

Szerinte fia kellően erős fejben, ezért is jöhetett össze a csütörtöki sikere. Amit mi sem bizonyít jobban, hogy Valter Attila már előre kiszámolta fejben a győzelmét, így amikor átfutott a célvonalon, tudta, hogy övé a rózsaszín trikó. „Mindezt 200-as pulzusnál, fölfelé […], úgyhogy ő volt először biztos ebben az egészben.” Kiemelte: fia ereje, tudása és elszántásága elsősorban az intelligenciájából fakad, hiszen ez a verseny nemcsak a testi erőről szól, hanem nagy észjáték is egyben, amivel Attila képes megbirkózni.

A folytatást illetően Valter Tibor úgy fogalmazott, ameddig csak lehet, tartjuk a trikót, illetve a jó pozíciót. „A háromba-négybe, hatba van esély bőven ottmaradni, bármilyen gyengébb napot is fog ki.” Ugyanakkor egy háromhetes versenyen egy ennyire fiatal embernél nehezen megmondható, hogy a test meddig bírja, amit az agy akar, hiszen nem gépekről van szó – fűzte hozzá Valter Attila édesapja, aki szerint fiának szinte az egész napja rámegy arra, hogy másnap újra fitten tudjon egy edzést, akár egy versenyt kezdeni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×