eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Timo Werner, a Chelsea játékosa (j) gólt szerez a Real Madrid ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágó mérkőzésén a londoni Stamford Bridge stadionban 2021. május 5-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

Végleges a BL-döntő helyszíne

Végül mégis utazniuk kell az angol csapatoknak.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) döntése szerint Isztambul helyett Portóban kerül sor a Bajnokok Ligája fináléjára, amelyben a Chelsea és a Manchester City találkozik május 29-én.

Az UEFA tájékoztatása szerint a helyszínváltoztatással az angol szurkolóknak lehetőségük lesz, hogy elutazzanak a mérkőzésre és buzdítsák csapatukat.

A találkozóra mindkét klub hat-hat ezer jegyet kap, a belépőket csütörtöktől vásárolhatják meg az angol drukkerek.

"Egy ilyen év után, amikor a szurkolók nem mehettek be a stadionokba, nem lett volna helyes, ha nem adtunk volna lehetőséget nekik, hogy a szezon legnagyobb meccsén a helyszínen láthassák kedvenceiket" - indokolta döntését az UEFA.

A mérkőzésnek eredetileg az isztambuli Atatürk Stadion adott volna otthont, ám a múlt héten a brit kormány szigorított a koronavírus-járvány miatti karanténszabályokon, melyek szerint a magas kockázatú, úgynevezett vörös listán szereplő országokba - így Törökországba - csak "nyomós indokkal" megengedett az utazás, és aki visszatér egy ilyen területről, annak tíz napot szállodai karanténban kell töltenie a saját költségén.

Az UEFA a hét elején tárgyalásokat folytatott a brit kormánnyal és szövetséggel, hogy a szigetországban kerüljön sor a mérkőzésre, de a megbeszélések nem vezettek eredményre, mert a szövetség nem tudta elérni, hogy a mérkőzésre utazó újságírók és más vendégek mentesüljenek a helyi karanténkövetelmények alól.

Portugália azért lehet rendező, mert egyike annak a 12 országnak, ahonnan Nagy-Britanniába visszatérve nem kell karanténba vonulni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×