eur:
394.5
usd:
369.79
bux:
65295.07
2024. április 19. péntek Emma
A dunaújvárosi Szabó Nikolett (j) és Alkisztisz Krisztina Beneku, a görög csapat játékosa a női vízilabda Euroliga döntőjében játszott Dunaújváros - Olimpiakosz mérkőzésen a budapesti Tüskeuszodában 2021. május 1-jén.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

A Dunaújváros ezüstéremmel zárta a női vízilabda Euroligát

A magyar csapat a sorozat budapesti négyes döntőjének szombati fináléjában 7-6-ra kikapott a görög Olympiakosztól.

A magyar bajnoki ezüstérmes gárda az utolsó pillanatig kiélezett összecsapást vívott a története második Euroliga-sikerét elérő görög együttessel.

A Dunaújváros másodszor jutott el a sorozat fináléjáig, a 2002/03-as idényben az ugyancsak görög Glyfada együttesével találkozott, akkor 6-4-es vereséget szenvedett.

Azonos létszámban mindkét gárda remekül védekezett, így különös jelentőséggel bírt az emberelőnyös szituációk kihasználása. A görögök valamivel pontosabbak és higgadtabbak voltak ezekben a helyzetekben, de a magyar csapat Garda Krisztina révén tartotta magát.

A második negyed Szilágyi Dorottya gyönyörű egyenlítő akciógóljával indult, majd ugyancsak ő emberelőnyből is betalált egy percen belül. A görögök negyedik emberelőnyös góljukkal egalizáltak, 16 másodperccel a nagyszünet előtt pedig egy kétes bírói ítéletből született ötméteressel visszavették a vezetést (5-4).

A harmadik felvonás újabb Garda-góllal, immáron a harmadikkal - és ezúttal akcióból - indult. A görögök támadásban kissé megtorpantak, ráadásul Magyari Alda ötméterest védett. A túloldalon is jött a büntető, Garda nem hibázott, a Dunaújváros pedig újra megszerezte a vezetést. A görögök egyenlítő góljuk után fórból kerülhettek volna előnybe a zárónegyed előtt, de a labda a kapufán csattant.

A sorozat utolsó nyolc percét egy kivédekezett emberelőnnyel kezdte a Dunaújváros, de a saját fórjával nem tudott mit kezdeni. Láthatóan mindkét gárda elkészült az erejével, már a felúszásokkal rendre elégették támadó idejük nagy részét. Kevesebb mint három perc maradt a találkozóból, amikor a görögök fórt kaptak, az időkérés után pedig tökéletesen játszották meg a figurát. A magyar csapat 1:27-tel a vége előtt kapta meg a lehetőséget a játékvezetőktől, Szilágyi lövését azonban blokkolták a görögök. Horváth Brigitta 40 másodperccel a vége előtt harcolt ki fórt, de ezt az előnyt is blokkolták a vendégek, így elhódították a trófeát.

Mihók Attila, a Dunaújváros vezetőedzője a mérkőzést követően az M4 Sportnak elmondta, elsősorban azért csalódott, mert az utolsó negyedben döntetlennel fordultak egy olyan helyzetben, ami nem biztos, hogy ennek a klubnak az életében még egyszer adódik. A szakember megjegyezte, több kulcsjátékosát is elvesztette a hajrára véleményes kiállítások miatt, és ugyan az Olympiakosz is elfáradt, de megmaradt az a lehetősége, hogy forgassa a legjobbjait. Hozzáfűzte, a játékosoknak sajnos a végére már nem maradt erejük arra, hogy értékesítsenek egy fórt.

Korábban, bronzmérkőzés:

UVSE-Dinamo Uralocska (orosz) 15-10 (5-3, 5-3, 3-3, 2-1)

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Kezd magára találni a forint

Kezd magára találni a forint

A hajnali órákban toltak egy szintet a forint euróval szembeni árfolyamán, melynek nyomán a kurzus a 394-es szintről a 396-os szint közelébe ugrott, majd legalább olyan gyorsan szúrt vissza a nyitószintig. Délelőtt viszont lassan tovább veszített értékéből a magyar deviza, de délután az euró dollárhoz képesti erősödését a forint is lekövette. Az izraeli válaszcsapás hírére a befektetők ismét kockázatkerülő üzemmódba kapcsoltak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×