eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Vincze Balázs, a Szeged vezetőedzője a férfi vízilabda Bajnokok Ligája Nagyvárad – A-Híd Szeged mérkőzésén a nagyváradi Ioan Alexandrescu uszodában 2012. október 6-án. A találkozót a szegedi csapat 14-9-re megnyerte.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Vincze Balázs: veszélyes üzem a győzelem

Az UVSE nyerte a 23 éven aluli vízilabdázóknak kiírt Komjádi-kupát, miután a döntőben 13-10-re győzött a Ferenváros ellen. Vincze Balázs vezetőedző szerint a siker a szisztematikus munka eredménye.

"A felnőtt bajnokságban más szintet képvisel az UVSE és a Ferencváros, de a 23 év alattiaknak kiírt Komjádi-kupában volt esélyünk vitézkedni. A papírforma alapján a legmeggyőzőbb kerettel álltunk ki a négyes döntőre,

csalódott lettem volna, ha nem sikerül győznünk"

– mondta a diadal után Vincze Balázs vezetőedző.

Az UVSE szakvezetője szerint a fináléban csapata villámrajtot vett, ám aztán „belealudt” az előnybe. Ezt követően, 6-6 után viszont zsinórban öt gólt szerezve sikerült eldönteni a kupa sorsát.

Az UVSE a felnőtt OB I-ben is fiatal kerettel szerepel, ez pedig előnyt jelentett. Három rutinosabb játékosát nélkülözve játszotta végig a csapat a hétvégét, hiszen ők 23 évnél már idősebbek. A Komjádi-kupában 2004-es és 2005-ös születésű pólós is szerepet kapott.

Vincze Balázs szerint a siker a szisztematikus munka eredménye, amit a klub a játékosok kinevelésére fordít. Megjegyezte, hogy a döntőben az FTC színeiben öt gólt szerző Vigvári Vendel is tavaly még az UVSE-t erősítette.

A tréner szerint sok idő nincs az ünneplésre.

„Veszélyes üzem a győzelem, mert mindig követheti megkönnyebbülés, üresség, az edző és a játékosok részéről is, főleg, ha nem a szezon végén jön el. Szombaton az Eger ellen játszunk, indulni kell az úton tovább" - hangsúlyozta.

Hozzátette, hogy a szezon előtt a 7-14. hely közé várta a csapatot, de most a hetedik vagy akár a hatodik helyre is van esély. Emellett az ifjúsági bajnokságot veretlenül vezeti az UVSE.

„Vannak további feladatok. Az már történelem, hogy megnyertük a Komjádi-kupát, ennek a vitrinben és a szívekben a helye, már az újabb célok felé kell indulnunk.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×