eur:
394.74
usd:
371.13
bux:
66132.15
2024. április 16. kedd Csongor
Andrea Pirlo, a Juventus vezetőedzője (b) és segítője, Igor Tudor a torinói Continassa sportözpontban tartott edzésen 2020. november 23-án. A Juventus másnap a Ferencváros ellen lép pályára a Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában.
Nyitókép: MTI/EPA-ANSA/Alessandro Di Marco

Pirlo nem aggódik, a Juventusnak megint meg kell csinálnia

Hátrányból kezdi ma a Juventus a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a visszavágót. Az ellenfél az első találkozót 2-1-re megnyerő FC Porto.

A torinói klub az előző kiírásban hasonló helyzetben volt, akkor az Olympique Lyonnais gárdájától kapott ki az első mérkőzésen egy góllal. A koronavírus-járvány miatti leállást követően, öthónapos „késéssel” játszott visszavágón kapott egy gólt, aztán hiába fordított és nyert 2-1-re, ez kevés volt a továbbjutáshoz. A mostani helyzet annyival jobb a Juve szempontjából, hogy a portói gól miatt akár az 1-0-s győzelem is versenyben maradást ér.

Tavaly Maurizio Sarri Juve-edzői korszakát gyakorlatilag lezárta a BL-kiesés, talán ez indokolta, hogy Andrea Pirlo, az utód kapott a jövőjét firtató kérdést is a mérkőzés előtti napon tartott sajtótájékoztatón.

Egy ilyen kérdésre jó válasz nincsen, Pirlo mondta, amit mondania kell:

„Nem hiszem, hogy ezen az egy mérkőzésen múlna az állásom, nekem különben is az a dolgom, hogy mindig a következő mérkőzésre koncentráljak.

A munkámmal kapcsolatos döntések a vezetőkre tartoznak.”

Az elmúlt időszakban viszonylag sok sérültje volt a Juventusnak, most úgy tűnik, közülük Giorgio Chiellini és Weston McKennie felépül (utóbbi talán nem bír azért 90 percet), sőt szó lehet Álvaro Morata játékáról is. Ellenben Matthijs de Ligt nem harcképes. Elképzelhető, hogy Pirlo Federico Bernardeschit vezényli majd a balhátvéd helyére.

A Juventus egy motivációs videót tett fel a közösségi médiában, a miniklipp szövege úgy szól: „Meg tudod csinálni, már megcsináltad, de megint meg kell csinálni.” Alkalmasint a szöveg utalás arra, hogy két éve az Atlético Madrid ellen kétgólos hátrányból is továbbjutott a csapat, ősszel, a csoportszakaszban pedig otthon kikapott a Barcelonától, majd idegenben nyert, s a Ferencvárost is magába foglaló négyese élén végzett. Amikor viszont esélyes volt, mint a már említett Lyon elleni párharcban, vagy egy évvel korábban, az Ajax ellen, akkor elbukott.

Haaland játékra kész

A nap másik mérkőzésén az első mérkőzésen, Spanyolországban, 3-2-re nyerni tudó Borussia Dortmund a Sevillát fogadja.

A sárga-feketéknek több sérültje is van (Jadon Sancho és Giovanni Reyna, például), de a hírek szerint Erling Haaland, aki könnyebben megsérült a Bayern München elleni mérkőzésen, miután két gólt is szerzett, vállalja a játékot.

A Sevilla visszaesett, mintha a németek elleni első mérkőzés jelentette volna a fordulópontot. Előtte sorozatban kilencszer nyert, azóta, azt is beleszámítva, ötből négyszer veszített.

Mindkét mérkőzés 21 órakor kezdődik.

Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Republikánus törvényhozók azt javasolták, hogy próbáljanak meg egy csak Izrael támogatására vonatkozó törvénycsomagot elfogadni. A Fehér Ház hétfőn azonban megismételte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem fog jóváhagyni egy önálló, egyedül csak Izraelt támogató finanszírozási törvényjavaslatot, a csomagnak Ukrajna támogatását is tartalmaznia kell. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök fölvetette, hogy a NATO-országok úgy segíthetnék az ukrán védekezést, ahogy tették azt Izraellel, de a Fehér Ház szerint a két ország esete teljesen más, az Egyesült Államok nem fog részt venni az ukrajnai harcokban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 15:23
×
×
×
×