eur:
395.26
usd:
366.14
bux:
65422.86
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója beszél a játékosok új idegenbeli mezének bemutatóján és a Fradi Shop avatóján, a Groupama Arénában 2014. augusztus 6-án.
Nyitókép: MTI/Beliczay László

Orosz Pál: behozhatatlan különbségek alakultak ki a nemzetközi klubfutballban

Az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója szerint célja így is lehet a Ferencvárosnak, még ha nem is ugyanaz, mint a Juventusnak vagy a Barcelonának, amelyek ma már "multicégek".

A Ferencváros helye az Európa-liga csoportkörében van – mondta el Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója a Corvinus Egyetem Sportgazdaságtani Kutatóközpontjának online eseményén,
az egyik legrangosabb kelet-közép-európai sportkonferencián. Az InfoRádiónak nyilatkozva elmondta, céljuk azért mégis ismét bejutni a Bajnokok Ligája csoportkörébe.

"A 2020-as év nagyon összetett volt. Óriási sikereket hozott, de a pandémia miatt kurta-furcsára sikeredett. A BL-selejtezők is csak egyfordulósak voltak, nem oda-visszavágósok, a szerencsén múlt, hogy valaki otthon vagy idegenben játszott" – idézte fel Orosz Pál.

Hogy a mostani BL-csoportkörben az anyagi viszonyokat tekintve hol helyezkedett el a Ferencváros, arról azt mondta, "tök utolsó helyen".

"Játékosértékben még a 30 millió eurót sem érjük el,

míg az ellenfeleink közül mindegyik magasan túlszárnyalta ezt. A Juventus és a Barcelona erejére jellemző a 7-800 millió euró értékű játékosállomány" – ecsetelte. Szerinte tudomásul kell venni, hogy a hetvenes-nyolcvanas-kilencvenes években nagyon ellépett tőlünk a nemzetközi klublabdarúgás.

"Elkezdtek rájönni arra, hogy a futball nemcsak sport, hanem üzlet is, a nagyok már multinacionális cégekké váltak, amelyek termékeit már a világ bármely pontján értékesítik" – tette hozzá.

Orosz Pál szerint

a mostanra kialakult különbséget már nem is nagyon lehet behozni,

a cél a méltó képviselet lehet nemzetközi szinten, illetve az országimázs építése is, erre törekedtek már tíz éve is, amikor a munkába belevágtak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×