eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Madrid, 2016. szeptember 14.Zinedine Zidane, a spanyol Real Madrid francia edzője a labdarúgó Bajnokok Ligája első fordulójának F csoportjában játszott Real Madrid -Sporting Lisboa mérkőzésen a madridi Santiago Bernabeu Stadionban 2016. szeptember 14-én. (MTI/EPA/Kiko Huesca)
Nyitókép: MTI/EPA/Kiko Huesca

Marca-szavazás: a Zidane-korszaknak vége, de a játékosok is felelősek

A Real Madridnál véget ért a Zinédine Zidane-korszak, de a legnagyobb mértékben a futballisták a felelősek a királyi gárda bukdácsolásáért a Marca internetes szavazásának eredménye szerint.

A madridi sportnapilap azután intézett körkérdést a szurkolókhoz - akik közül százezernél is többen válaszoltak -, hogy a bajnoki címvédő együttest a héten hatalmas meglepetésre kiejtette a spanyol Király Kupából a harmadosztályú Alcoyano csapata. A kudarc előtt a blancók a hazai szuperkupától is búcsúztak - a múlt heti elődöntőben az Athletic Bilbaótól kaptak ki -, minek utána számos kritika érte a francia vezetőedzőt és alakulatát, és egyre többen vizionálták a Reallal korábban háromszor Bajnokok Ligáját nyerő és két spanyol bajnoki címig jutó Zidane menesztését.

A Marca szavazóinak hetven százaléka úgy gondolja, hogy Zidane madridi pályafutása a Real edzőjeként véget ért, és le kellene mondania. A drukkerek ugyanakkor a kupabúcsúért csak 25 százalékban okolják az edzőt, a fő felelősnek - 39 százalékban - a játékosokat tartják, míg a csapat-összeállítást a voksolók 36 százaléka látja hibásnak.

Az internetezők Zidane lehetséges utódjának a királyi klub korábbi klasszis csatárát, Raúlt nevezték meg, a jelenleg a Real Madrid második csapatát, a Castillát irányító szakember a szavazatok 44 százalékát kapta.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×