eur:
393.15
usd:
366.94
bux:
66511.18
2024. április 25. csütörtök Márk
Az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA által közreadott kép Erling Haalandról, a Borussia Dortmund (j) és Marquinhosról, a Paris Saint-Germain játékosáról az üres párizsi Parc des Princes stadionban a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján 2020. március 11-én. A mérkőzést a tüdőgyulladást okozó koronavírus terjedése miatt biztonsági okokból zárt kapuk mögött rendezik.
Nyitókép: MTI/EPA/UEFA/Getty Images

Haaland tovább halmozza a rekordokat

Nagyjából egy éve szerződött Erling Haaland a Bundesligából a Bundesligába, az osztrák élvonalból a németbe. Az RB Salzburg korábbi játékosa fantasztikus tizenkét hónapot tudhat maga mögött. Szórja a gólokat a német szövetségi liga első osztályában és a Bajnokok Ligájában is.

A hétvégén két gólt lőtt Gulácsi Péternek, ezeknek is köszönhetően a Borussia Dortmund 3-1-re legyőzte Lipcsében az RB Leipziget. A norvég csatár a 25. bajnoki mérkőzésén megszerezte a 24. és a 25. gólját, amivel megdöntötte a legendás Uwe Seeler rekordját, aki a Bundesliga első idényében, az 1963–1964-esben az első 25 bajnokin 23 gólig jutott. Az örökranglistán Marek Mintal áll a második helyen, aki a Nürnberg játékosaként 21 gólt szerzett 2005-ben az első negyedszáz Bundesliga 1-es bajnoki meccsén.

Haaland tehát nemcsak Gerd Müllernél, Robert Lewandowskinál vagy Klaus Fischernél jobb, de mindenkinél, aki valaha megfordult a német Bundesligában. Mindössze 73 lövéssel ért el 25 gólig, ami azt jelenti, hogy a gólszerzési kísérletei 34,24 százalékából gól született. A statisztikák szerint 75 percenként szerzett gólt az első évében, ezzel is a legjobb azok között, akik legalább tíz gólt szereztek eddig a Bundesligában. Minden tétmérkőzését berszámítva is megközelíti az 1/1-es meccs/gól átlagot, hiszen 35 találkozón 34 gólt szerzett eddig a Borussia Dortmund mezében.

A sárga-feketék történetében ő az első futballista, aki gólt szerzett a klub színeiben játszott első bajnoki, Német Kupa-, Bajnokok Ligája- és német szuperkupa-mérkőzésén is.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Kapott egy pofont a forint az amerikai adatra

Kapott egy pofont a forint az amerikai adatra

A szerda reggeli erősödést követően délután ismét gyengülni kezdett a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően azonban úgy tűnik, hogy ismét képes magára találni a magyar fizetőeszköz, csütörtök délelőtt még folytatódott az erősödés, a délutáni GDP adatok hatására azonban kapott egy pofont a forint. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.    

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×