eur:
393.23
usd:
367.93
bux:
67044.93
2024. április 26. péntek Ervin
Varga Zsolt, az FTC vezetőedzője a férfi vízilabda Bajnokok Ligája nyolcas döntőjében (final 8) a Jug Dubrovnik ellen játszott negyeddöntőben Hannoverben 2019. június 6-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Vízilabda BL: budapesti buborékban indulhat el a címvédés felé az FTC

A Duna Arénában, nézők nélkül rendezik keddtől csütörtökig a vízilabda Bajnokok Ligája első csoportkörét, az egyetlen magyar résztvevő a sorozatot másfél éve megnyerő FTC.

Megkezdődnek a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmei: az első számú európai kupasorozat 284 nappal ezelőtt szakadt félbe a koronavírus-járvány miatt és az előző kiírását nem is tudták befejezni.

A mostani idényben a korábbiaknál kevesebb, csak 12 csapat, két hatos csoportban, köztük egyedüli magyarként a címvédő FTC-Telekom Waterpolo küzd a trófeáért. A zöld-fehérek a B csoportban szerepelnek, s a héten sorra kerülő első három fordulónak házigazdái lesznek a budapesti buborékban.

A Ferencváros a Duna Arénában kedden a montenegrói Jadran Herceg Novi, majd az olasz Brescia és a német Waspo Hannover együttesével találkozik.

Varga Zsolt, a címvédő magyar együttes vezetőedzője az InfoRádióban arról beszélt, hogy egyelőre még némi meccshiánnyal küzdenek, ráadásul több játékos, így például Varga Dénes és Zalánki Gergő is hosszú sérülés után tért vissza, és ahhoz, hogy százszázalékos teljesítményt tudjanak nyújtani, még legalább másfél hónapra van szükségük.

"Krónikus meccshiányunk van, hiányoznak ezek a Bajnokok Ligája-meccsek, ezeknek a ritmusa" – mondta a szakvezető, hozzátéve, hogy címvédőként szállhatnak vízbe a Duna Arénában, hiszen másfél éve ők nyerték a BL-t, a tavasszal pedig lefújták a sorozatot, és az is kérdéses volt, hogy most egyáltalán el tudják-e indítani.

"A Magyar Kupáig a sérültek nélkül voltunk kénytelenek újraformálni magunkat, most pedig ebbe az új csapategységbe kell őket integrálni. Ettől

a játékszisztémánk összezavarodott lett, főleg támadásban nem találtuk meg az egyensúlyt.

Ennek a megoldása pedig azon múlik, hogy mennyit játszunk együtt" – mondta az olimpiai bajnok pólós, akinek tanítványai mindhárom napon fél ötkor játszanak, a mérkőzéseket az M4 Sport közvetíti.

Az A jelű hatos nyitányát Rómában rendezik, a csoportküzdelmek második szakaszát márciusban, a harmadikat áprilisban bonyolítják le, míg a nyolcas döntőre a tervek szerint június 3–5-én Hannoverben kerül sor. A végjátékba az A csoportból az első négy, a B-ből pedig a házigazda Hannover mellett a legjobb három jut.

A B csoport programja (Duna Aréna)

kedd

  • Dinamo Tbiliszi (georgiai)-Brescia (olasz) 14.00
  • FTC-Telekom Waterpolo - Jadran Herceg Novi (montenegrói) 16.30
  • Waspo Hannover (német)-Barceloneta (spanyol) 19.00

szerda

  • Barceloneta (spanyol)-Dinamo Tbiliszi (georgiai) 14.00
  • FTC-Telekom Waterpolo-Brescia (olasz) 16.30
  • Jadran Herceg Novi (montenegrói)-Waspo Hannover (német) 19.00

csütörtök

  • Dinamo Tbiliszi (georgiai)-Jadran Herceg Novi (montenegrói) 14.00
  • FTC-Telekom Waterpolo-Waspo Hannover (német) 16.30
  • Brescia (olasz)-Barceloneta (spanyol) 19.00
KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ultimátumot kapott a TikTok – Mégis miért?

Ultimátumot kapott a TikTok – Mégis miért?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist pénteki adása. A műsor első részében a Tiktok anyacége és az amerikai kormány csörtéjéről volt szó, amelynek a vége akár az is lehet, hogy a platformot betilthatják a tengerentúlon. Vendégünk volt Keleti Arthur, kibertitok jövőkutató, az Informatikai Biztonság Napja (ITBN) alapítója. A második blokkban a friss munkaerőpiaci adatokat elemeztük Hornyák Józseffel, a Portfiolio makrogazdasági elemzőjével.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×