eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Kürti Dominik Péter (j), az Eger és Francesco Di Fulvio, az olasz Pro Recco játékosa a férfi vízilabda Bajnokok Ligája A csoportjában játszott ZF-Eger - Pro Recco mérkőzésen az egri Bitskey Aladár Uszodában 2019. február 27-én.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Kétoldali tüdőembóliával kórházban egy vízilabdázó

Az OSC nem tudja vállalni a szereplést a BENU férfi vízilabda Magyar Kupa hétvégi négyes döntőben, helyét így a BVSC-Zugló veszi át.

A Magyar Vízilabda Szövetség honlapjának Becsey Péter, az újbudaiak sportigazgatója elmondta, az elmúlt időszak tömeges megbetegedései után - ami tíz játékost érintett - az egészségügyi kockázatra való tekintettel nem vállalják a felelősséget játékosaik mérkőzéseken való részvételéért.

"Tíz játékosunk tesztje lett pozitív, amelyből nyolcnak tünete is volt. A tizennégy napos karantént követően két játékos nem tudott visszatérni a csapathoz.

Az egyik sportolónkat a kórházban kezelik kétoldali tüdőembóliával, a másik otthon lábadozik tüdőgyulladásából. A többi sportoló elkezdte az átmozgató edzéseket, miközben folyamatosan végezték az előírt vizsgálatokat" - fűzte hozzá.

Az MVLSZ honlapja szerint a szervezet felkészült a pandémia okozta eshetőségekre, így a szabályok alapján az OSC helyét a Budapesti Honvéd SE vehette volna át, ám tekintettel arra, hogy hasonló okok miatt ez a csapat sem tud kiállni, a BVSC együttese játszhat majd a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában.

"A csapatot profi játékosok alkotják, sportemberek, akik megküzdenek azzal, aki szembejön. Tekintettel a kialakult helyzetre, természetesen vállaljuk a megméretést. A szükséges vizsgálatok el lettek végezve, jelen pillanatban mindenki egészséges, bízunk abban, ez így is marad" - fogalmazott Mészáros Csaba, a BVSC szakosztály-igazgatója.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×