eur:
395.11
usd:
364.27
bux:
65634.8
2024. március 19. kedd Bánk, József
Kürti Dominik Péter (j), az Eger és Francesco Di Fulvio, az olasz Pro Recco játékosa a férfi vízilabda Bajnokok Ligája A csoportjában játszott ZF-Eger - Pro Recco mérkőzésen az egri Bitskey Aladár Uszodában 2019. február 27-én.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Kétoldali tüdőembóliával kórházban egy vízilabdázó

Az OSC nem tudja vállalni a szereplést a BENU férfi vízilabda Magyar Kupa hétvégi négyes döntőben, helyét így a BVSC-Zugló veszi át.

A Magyar Vízilabda Szövetség honlapjának Becsey Péter, az újbudaiak sportigazgatója elmondta, az elmúlt időszak tömeges megbetegedései után - ami tíz játékost érintett - az egészségügyi kockázatra való tekintettel nem vállalják a felelősséget játékosaik mérkőzéseken való részvételéért.

"Tíz játékosunk tesztje lett pozitív, amelyből nyolcnak tünete is volt. A tizennégy napos karantént követően két játékos nem tudott visszatérni a csapathoz.

Az egyik sportolónkat a kórházban kezelik kétoldali tüdőembóliával, a másik otthon lábadozik tüdőgyulladásából. A többi sportoló elkezdte az átmozgató edzéseket, miközben folyamatosan végezték az előírt vizsgálatokat" - fűzte hozzá.

Az MVLSZ honlapja szerint a szervezet felkészült a pandémia okozta eshetőségekre, így a szabályok alapján az OSC helyét a Budapesti Honvéd SE vehette volna át, ám tekintettel arra, hogy hasonló okok miatt ez a csapat sem tud kiállni, a BVSC együttese játszhat majd a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában.

"A csapatot profi játékosok alkotják, sportemberek, akik megküzdenek azzal, aki szembejön. Tekintettel a kialakult helyzetre, természetesen vállaljuk a megméretést. A szükséges vizsgálatok el lettek végezve, jelen pillanatban mindenki egészséges, bízunk abban, ez így is marad" - fogalmazott Mészáros Csaba, a BVSC szakosztály-igazgatója.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Mégis hozott egy meglepetést az orosz elnökválasztás?

Mégis hozott egy meglepetést az orosz elnökválasztás?

A 2024-es orosz elnökválasztáson nem történt semmi váratlan, így még az sem meglepő, hogy Vlagyimir Putyin a poszt-szovjet Oroszország legnagyobb választási győzelmét tudhatja magáénak. De a borítékolható eredmény ellenére mit mutatnak a Google számai, mennyire foglalkoztatta Oroszországot és Ukrajnát, valamint a világ többi részét az orosz elnökválasztás, már ami a Google-kereséseket illeti? A Google Trends számaiból kiderült: aránylag nem Oroszországban volt legnagyobb az érdeklődés, azonban nem teljesen váratlan, melyik ország emelkedett ki leginkább.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×