eur:
394.47
usd:
369.68
bux:
65166.39
2024. április 19. péntek Emma
Quique Setien, a spanyol első osztályú labdarúgócsapat, az FC Barcelona új vezetőedzője, miután hivatalos bemutatták a barcelonai Camp Nou Stadionban 2020. január 14-én.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Alejandro García

Szurkolónyugtató selyemzsinórt kapott a Barcelona edzője

Quique Setiént az idény végéig nem rúgják ki. De csak addig.

A szezon végéig mindenképp Enrique "Quique" Setién maradhat a spanyol bajnoki címét elbukó FC Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője.

A szakembert a katalán labdarúgóklub elnöke, Josep Maria Bartomeu erősítette meg posztján kettejük péntek esti különtalálkozóján, amelyet a középcsapat Osasunától, csütörtökön hazai pályán elszenvedett meglepő vereség (1-2) miatt tartottak.

Az AS sportlap tudomása szerint a megbeszélésen az elnök támogatásáról biztosította a 61 éves szakvezetőt, akivel kapcsolatban a spanyol és a nemzetközi sajtó is arról írt, hogy hamarosan távoznia kell a barcelonai kispadról. A mielőbbi menesztésről szóló hírek felerősödtek a hétközi kudarc után, jóllehet a címvédés esélyét már korábban elveszítette az újrakezdést követően több pontot elhullajtó Barca az utóbbi tíz meccsét ugyanakkor hiánytalanul megnyerő Real Madriddal szemben, amely így elfoglalta a bajnoki trónt.

Az elnök bizalma azt jelenti, hogy Setién ül a Barcelona kispadján a La Liga vasárnapi zárófordulójában, majd a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóján is, amikor Lionel Messiék - az idegenbeli 1-1-es döntetlent követően - a Napolit fogadják augusztus 8-án.

Setién január közepén foglalta el a barcelonai kispadot, szerződése 2022 nyaráig érvényes.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×