eur:
389.68
usd:
363.57
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Benedek Tibor szövetségi kapitány a budapesti vízilabda Európa-bajnokság férfi tornájának elődöntőjében játszott Magyarország - Olaszország mérkőzésen a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2014. július 25-én. A magyar válogatott 8-7-re nyert, így továbbjutott a döntőbe, ahol a szerb-montenegrói párharc győztesével játszik.
Nyitókép: Kovács Tamás

Lex Benedeket fogadhat el az Országgyűlés

Arra irányulna, hogy az elhunyt olimpiai érmesek kiskorú gyermekei legalább anyagiakban ne szenvedjenek hiányt.

Törvényjavaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek három fideszes képviselő vasárnap, amellyel lehetővé tennék, hogy az olimpiai érmes után járó özvegyi járadék teljes összegét megkaphassa a kiskorú gyermeket nevelő özvegy.

A Bánki Erik, Szabó Tünde és Kocsis Máté fideszes képviselők által jegyzett módosító javaslat

  • a sportról szóló 2004. évi I. törvény jelenleg hatályos szabálya szerinti 50 százalékos özvegyi járadékot növelné a teljes összegre kiskorú gyermeket nevelő özvegy esetén, és
  • tíz évről öt évre csökkentené a jogosultsághoz szükséges együttélés időtartamát.

Az Origo információi szerint a javaslat célja, hogy a csütörtökön elhunyt háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor gyermekei hozzájuthassanak a sportlegenda teljes életjáradékához.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×