eur:
394.06
usd:
365.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A vízisportok számára emelt Duna Aréna épülete a főváros XIII. kerületében, a Népfürdő utcában. Ferencz Marcel tervei szerint valósult meg 2015–2017-ben. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

A kormány dönt a Benedek Tibor Aréna nevéről

A sportot is felügyelő Emberi Erőforrások Minisztériumának kell kezdeményeznie a Duna Aréna átnevezését.

Sokan csatlakoztak ahhoz a felhíváshoz, hogy a csütörtökön 47 évesen, gyógyíthatatlan betegségben elhunyt háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázóról, Benedek Tiborról nevezzék el a Duna Arénát, ahol a 2017-es vizes világbajnokság megrendezése előtt a Szolnok férfi Bajnokok Ligáját, idén januárban a férfi vízilabda-válogatott Európa-bajnokságot nyert, a női csapat pedig bronzérmes lett.

Az ötletet támogatta már Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője – aki egyik benyújtója annak a törvényjavaslatnak is, amely kibővítené az olimpiai járadékra jogosultak körét –, de mellé állt Vári Attila, a vízilabda-szövetség elnöke is.

Az ötletgazda Nemzeti Sport utánajárt, mi a menete a kezdeményezésnek. Sportlétesítmény átnevezésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma terjeszthet elő javaslatot, feltéve, hogy a névadáshoz az elhunyt sportoló közeli családtagja, nagykorú örököse hozzájárult. A javaslat elfogadásáról végül a kormány dönt.

A sportlegenda haláláról, a barátok, sporttársak, tisztelők visszaemlékezéseiről minden cikkünk megtalálható itt.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×