eur:
395.3
usd:
371.06
bux:
65157.06
2024. április 19. péntek Emma
Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke beszél a FIFA isztambuli csúcstalálkozóján 2019. február 15-én. A szövetség stratégiai csúcstalálkozókat indított a tagszervezetekkel a stratégiai kérdések megvitatására a játék jövőjére vonatkozóan.
Nyitókép: MTI/EPA/Erdem Sahin

FIFA-elnök: szurkolók, türelem!

Gianni Infantino szerint csak óvatosan szabad visszaengedni a drukkereket a stadionokba.

Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke nem számít arra, hogy a koronavírus-járvány után hamarosan visszatérhetnek a szurkolók a stadionokba.

"A tolerancia és a megértés a mostani időszakban nagyon fontos, és természetesen nem szabad elfelejtenünk, hogy

a rajongóknak helyet kell biztosítani a mérkőzéseken. A futball nézők nélkül nem ugyanolyan,

viszont türelmesnek kell lennünk abban a kérdésben, hogy mikor térhetnek vissza az arénákba" - fogalmazott az 50 éves olasz-svájci sportvezető egy szombati videokonferencián.

Infantino hozzátette, a továbbiakban is "fáradhatatlanul, diszkréten és tisztelettudóan" folytatják a munkát annak érdekében, hogy lépésről lépésre enyhítsenek az átmenetileg érvényben lévő korlátozó intézkedéseken.

"Azt akarjuk lehetővé tenni, hogy a szurkolók teljes mértékben biztonságos körülmények között térhessenek vissza a lelátókra" - jelentette ki a FIFA elnöke.

Infantino arról is beszélt, a nemzeti sportági szövetségekkel folytatott online párbeszédek sorának az a legfőbb célja, hogy "kialakítsunk egy még jobb futballt a jövőben."

A FIFA-elnök olyan, a koronavírus-járvány ideje alatt ismét felerősödő kérdésekben akar végleges megoldásokat találni, mint a

  • bérkorlátozások
  • pénzügyi ellenőrzési mechanizmusok
  • játékosok terheltsége
  • versenykiírások formátuma.

"Ma már nem eldugott, sötét kis hátsó szobákban hozunk kiscsoportos döntéseket. Ezek az idők határozottan lejártak!" - hangsúlyozta Infantino.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×