eur:
394.03
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay.com

Ezért van 322 szereplője egy zárt kapus futballmeccsnek

Bár a Német Labdarúgóliga csütörtöki tanácskozása nem tudott a Bundesliga folytatásának határozott dátumáról dönteni, Markus Söder bajor miniszterelnök kitart amellett, hogy akár május kilencedikén is folytatódhatna a bajnokság.

Ehhez elsősorban arra van szükség, hogy a szövetségi tartományok április 30-án olyan döntést hozzanak, amely lehetővé teszi a zárt kapus mérkőzések megtartását. Ebben az esetben a „zárt kapus” rendezés is tömegrendezvénynek minősül, a helyszínt biztosító biztonságiakkal együtt, több mint háromszáz fő vesz részt rajta.

A Nemzeti Sport felhívta a német „készülődésről” szóló írásában a figyelmet arra, hogy „az újrakezdés során maximum 322 ember közreműködésére lesz szükség egy mérkőzés megrendezéséhez: 213 – főként a mérkőzés zavartalan lebonyolításáért felelős – személy lehet a stadion területén belül, ők a pálya szélén, illetve a lelátókon helyezkedhetnek majd el, míg további 109 biztonsági ember a stadionon kívül arra fog felügyelni, hogy ne juthassanak be szurkolók a lelátóra.

Továbbá: a 18 csapat 1100 játékosát rendszeresen vizsgálni, tesztelni fogják koronavírusra, a korábbinál szigorúbb higiéniai intézkedéseket vezetnek be – mint például a kézfertőtlenítők elhelyezése a pálya szélén –, és arról is döntés született, hogy

a játékosok saját maguk mossák majd ki a mezüket a mérkőzést követően.

Abban az esetben, ha esetleg egy játékos koronavírustesztje pozitív eredményt hozna, azt természetesen jelentik a hatóságoknak, és onnantól fogva az ő ügymenetük szerint kezelik a játékost, ugyanakkor a fertőzött labdarúgó csapatát nem helyezik automatikusan karanténba.”

Igyekszik a technika is alkalmazkodni az új körülményekhez és helyzethez.

A Herzenswerk nevű cég fejleszti a MeinApplaus.de nevű alkalmazást, amelynek segítségével (állítólag) a szurkolók otthonukban is szimulálhatják a klasszikus stadionhangulatot. A Bild jelentése szerint csak a pályaválasztó csapat bérletesei élvezhetik majd az adott mérkőzésen ezt a szolgálatatást, amelyben szerepel taps, fütty, szurkolói kórus és gólöröm is.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×